pühapäev, veebruar 04, 2007

Parteide ühinemine

Olime vendadega suvi otsa laagris. Nüüd hakkasime koju minema. Metsavahelisel teel jooksis Tõnu must mööda. Suve algul olin veel temast kiiremini jooksnud, aga nüüd oli ta suuremaks kasvanud ja kiirem oli tema. Aga varsti ta lõpetas jooksmise, nii et mina endise tempoga edasi joostes läksin tast uuesti ette. Paides tahtis Taimo, et tema fotode hulgast kinkimiseks sobivad välja valitaks. Üks poiss hakkas rääkima, et Maie on halva vorsti ostnud. Mulle see nii halb ei tundunud. Paide vanaema tõstis palja käega kuuma ahjuplaati. Tõstmist põhjendati sellega, et seda tegemata läheks plaadil olev paber põlema. Kartsin, et vanaema võib siis ka kätt põletada, kui ta ise kõrvetust ei tunne.

Olin hommikul suures toas ilma särgita nagu vennadki. Oleks võinud arvata, et ilma särgita olemisest hakkab mul halb, aga ei hakanud. Oma tuppa minnes panin särgi selga. Varsti oleks pidanud selle uuesti ära võtma, sest tahtsin külma duši all käia. Aknast oli näha, kuidas üks seltskond läks naabermaja rõdule. Üks seltskonna liige tahtis toetada selga vastu rõdu piiret, aga siis selgus, et piire oli alla kukkunud. See ei olnud üllatav, sest see ei olnud selle maja ainuke rõdu, millega nii oli juhtunud. Läksin kanali äärde. Seal sõitsid kaks suurt veoautot, mille eesmärk tundus olevat mind alla ajada. Hoidsin nende eest kõrvale. Jõe ja kanali vahel oli väga ilus. Ma polnud siin mõned aastad käinud, aga nüüd otsustasin, et järgmisel talvel tulen jälle siia suusatama. Ujusin üle kanali tagasi. Mulle meeldis nii ujumine kui ka see, et see kiiresti läbi sai.

Jürgen ütles, et ta mõtles, mis tingimustel Keskerakond ja Reformierakond ühineda võiksid, ja jõudis järeldusele, et nad võiksid küll ühineda. Mõtlesin, et kui nad ühinevad, siis nad ei räägi enam sellest, milliseks maksusüsteem muuta, vaid ainult sellest, et seda tuleb muuta. Ühinemise alus oli see, et kumbki ei olnud eriti rahvuslik partei. Nad hakkasid ühinema nähtavasti sellepärast, et ühinenud olid juba Isamaliit ja Res Publica. Nii pidi suurematest parteidest muutumatuna alles jääma ainult Mõõdukate oma. Aga seda ma poleks valinud, sest minu meelest ei olnud tähtis küsimus mitte ainult see, kui palju raha saab, vaid ka see, et kantavad riided ei oleks ükskõik millised. Televiisoris hakati parajasti näitama eurovisiooni. Selle vaadatavus oli vähenenud. Oletasin, et põhjus on selles, et saatejuhid on vanad, mistõttu noored enam saadet ei vaata. Nüüd näidati, mis saate klaverimängijal seljas on. Ta oli paks vana naine ja tal oli kõht paljas.

0 vastukaja: