teisipäev, märts 06, 2007

Öised veretööd

Rahvas kogunes Raekoja platsile ja seda ümbritsevatele tänavatele. See oli rahvusvaheline üritus, kus Ameerika juhtimisel korda hoiti. Kõik, kes kuidagi korda rikkusid, lasti kohe maha. Kurjad inimesed haarasid teistel käest kinni ja ei lasknud enam lahti. Satelliidile oli näha, et üks inimene lahkub ürituselt kiirel sammul. Ameeriklased panid talle kõrge hinde, mis tähendas, et see inimene ei ole ohtlik. Aga siis lasid nad ta ikkagi maha, sest nad kartsid, et kui temal õnnestub ürituselt lahkuda, siis teised lähevad tema järel. Läksin koos Klausiga kodu poole. Kui olime üle silla läinud, sisestas Klaus oma käekella käskluse, et lähimad raketid silla purustaksid. Kuigi raketid ei olnud Klausi omad, allusid nad käsklusele. Kui Klaus oli parajasti lind, sisestas Martin kellale käskluse, et kella abil ei tohi keegi linnust inimeseks tagasi saada.

Eesti oli iseseisvumas. Enamus eestlaste juhte oli iseseisvuse poolt, kuid eestlane Lenin oli selle vastu. Eestimeelsed juhid mõistsid ta selle eest surma. Lenin hakkas paluma, et ta ellu jäetaks. Nii ei hakatudki teda esialgu maha laskma, vaid mindi temaga koos ühe maja juurde. Maja oli kaetud kilega, aga kile sisse õhuauke torgates oleks olnud võimalik seal ööbida. Kui sai selgeks, et Lenin vabakslaskmise korral läheks ainult linna pealt abijõude koguma, millega eestimeelsed juhid hävitada, siis lasti ta ikkagi maha.

Mul oli magistriõppes veel kolm asja teha jäänud. Muuhulgas pidin lisaks magistritöö kirjutamise jätkamisele alustama ka viimase kursuse töö kirjutamist. Eelmise kursusetöö olin kirjutanud nõutust pikema. Kui ma oleks nõutust pikemalt kirjutanud ka viimase kursuse töö, oleks see ehk loetud magistritöö asendajaks ja mind oleks magistritöö kirjutamise kohustusest vabastatud. Artur alustas ühe välisriigi kohta raamatu kirjutamist, aga jättis selle kohe pooleli. Tahtsin talle näidata, kuidas alustatud raamat on iseeneslikult valminud.

Ühtesid isikuid taheti kinni võtta. Nad muutusid selle ärahoidmiseks nähtamatuks ja läksid vee alla. Kinnivõtjad muutusid selle peale ka teistsugusteks esemeteks ning läksid vee alla järgi.

0 vastukaja: