esmaspäev, juuni 08, 2009

Ebaõiglane õigus

Presidendikandidaat pakkus mulle, et kui teda valitakse presidendiks, aga mina tema asepresidendiks ei kandideeri, maksab ta mulle 500 000 krooni. Hakkasin kaaluma, kui suurt summat küsida. Algul mõtlesin küsida ainult 30 000 krooni, aga hakkasin summat järk-järgult suurendama, kuni lõpuks küsisin 300 000, mis oli siiski pakutust vähem. Mõtlesin seejärel, et nüüd võidakse mind süüdistada, et olen ameti läätseleeme eest maha müünud, sest Ameerika presidendivalimiskampaanias on mängus miljonid. Läksin presidendikandidaadi valimisüritust kuulama. Kui ma oleks seal endast halva mulje jätnud, poleks teda presidendiks valitud. See oli film. Presidendikandidaat ja tema lapsepõlvesõber sihtisid üksteist tulirelva sarnaste esemetega. Presidendikandidaat tegi ainult nalja, aga viimasel hetkel sai ta aru, et lapsepõlvesõber tahab teda päriselt maha lasta. Tuli põgeneda ja vaenlase vastu sõda alustada. Ringi hakkasid lendama pommituslennukid ja meie marssisime rivis edasi. Olin koos kahe teise näitlejaga esireas. Ainult mulle tegi see film nalja. Küsisin minu kõrval kõndivatelt näitlejatelt naerdes, kelle vastu me sõdime. Nemad ei tahtnud filmi rikkuda ja jäid tõsiseks. Ka mina muutusin tõsiseks. Ilmusid välja uut tüüpi vaenlased, kellele pommid ei mõjunud. Need olid plastmassist olendid. Esialgu oli neid ainult kaks tükki. Nagu mina aitasin presidendi võimule, nii pidin arvatavasti mina leidma relva seda tüüpi vaenlaste vastu. Aga juba ilmus välja kolmas ja veel hullem vaenlase tüüp.

Tita ütles esimesi lause sarnaseid häälitsusi. Kassi nimetas ta näuks. Kui koorus siga, oli tita selle üle algul rõõmus, aga lõpuks ütles kurvalt sõnad, mis kõlasid nagu: "Rui tõmbas saba rõngasse". Kõigi maade titad nimetasid loomi selle häälitsuse järgi, mida nad tegid. Aga iga maa titad nimetasid neid siiski oma keeles. See võis tulla sellest, et eri maade loomad tegidki erinevat häält.

Olin Riigikogu liige. Riigikogus jõuti parajasti uue päevakorrapunktini. Ettekandja läks juba kõnepulti. Kavatsesin ka sel teemal sõna võtta. Sõnavõtus kavatsesin öelda, et mina küll kõiki seadusi täita ei kavatse, sest Jaan Tõnisson on öelnud, et ebaõiglane õigus kaotab õiguse olla õigus. Kui rahvaste võrdõiguslikkuse seadus nõuab, et ma pean mingit tüüpi malepartii mängimata jätma, siis mina seda mängimata ei jäta. Mulle võidi vastata, et Tõnisson oli Euroopa Föderatsiooni pooldaja. Selle peale oleksin öelnud, et seda pooldas ta ainult ühes artiklis, teistes artiklites avaldatud seisukohad läksid sellega vastuollu. Kõndisin mööda karniisi Oudekki toa aknast sisse. Seal olid Oudekki ja Martin G. Analüüsisin seal maleseise. Lahkusin akna kaudu teistega korraga. Nemad läksid loengusse. Varsti kõndisin jälle mööda karniisi selle akna suunas. Vastassuunast tulid Toomas ja Martin G. Läksin sisse üks aken varem, aga see oli kõik üks korter. Mängisin jälle endaga malet. Toomas tuli ka sinna tuppa ja rääkis, et võrgus malet mängides sai ta reitinguks 2020. Ütlesin, et minul küll nii kõrget reitingut ei ole. Kui Toomas sai minust kõrgema reitingu, võiks ta tulla muudesse kohtadesse ka mängima. Lisasin, et igas võrguklubis on erinev reiting.

0 vastukaja: