esmaspäev, juuni 15, 2009

Ehmatamine

Öeldi, et Päike läheb miljardi aasta pärast liiga suureks. Küsiti, kas inimesed ei peaks enne põgenema. Arvasin, et see on nii pikk aeg, et selle pärast ei pea muretsema. Kuigi tulevikus elavatel inimestel oli muretsemiseks põhjust. Teadlased ennustasid, et arvatavasti tuleb enne allvee tuumasõda. Öeldi, et Maa hakkas Päikesele lähenema. Vastasin, et samaaegselt hakkas Maa ka Päiksest eemalduma. Eemaldumine tuli aastaajast, lähenemine orbiidi koomaletõmbumisest.

Pille ütles, et üks õppejõud oli minu kaitsmisel kaks küsimust esitanud. Vastasin, et mina mäletan ainult ühte. Ühe kuulaja küsimusele jätsin vastamata, sest see polnud vormistatud küsilausena, vaid tänuavaldusena. Pille rääkis, et oli kaitsmise protokollist lugenud, et see õppejõud oli protesteerinud selle vastu, et mina kirjutasin, et itaallasi ja eestlasi ühendas rahvuslik liikumine, kui selle õppejõu arvates oli osa Eestis toimunud rahvuslikust liikumisest ka baltisaksa laulupeod. Komisjoni nõupidamise protokollist oli Pille lugenud, et see õppejõud ütles, et kuna tema seisukohtadega pole arvestatud, hääletab ta kaitsmise tulemuse positiivseks kuulutamise vastu. Ta oli siiski jäänud vähemusse. Pille ütles, et oli selle õppejõuga hiljuti kohtunud ja oli püüdnud head nägu teha.

Mulle kingiti vildikakarp. Rohelisel ja sinisel vildikal ei olnud korki peal. Ütlesin, et see on selleks, et nad ära kuivaksid ja ma ei saaks kirjutada rohelise vildikaga rohelisest erakonnast ega sinisega parempoolsetest ega Euroopa Liidust. Isa pakkus, et ma võin uutele korgita vildikatele panna mõne vana vildika korgi, mis on nagunii kuivanud. Täna olid valimised. Klaus joonistas seina peale valimisplakatit. Kui ta selle valmis sai, ütlesin, et see oleks pidanud olema eesti, mitte inglise keeles ja sellel oleks pidanud olema üleskutse hääletada kellegi konkreetse poolt, nüüd ma ei valigi rohelisi. Seepeale joonistas Klaus plakateid juurde, mis vastasid minu esitatud nõuetele. Aga nüüd tuli mulle meelde, et valimispäeval on agitatsioon keelatud, mistõttu ütlesin Klausile, et ta need plakatid seinalt maha võtaks. Nii ta tegigi. Edasi mõtlesin, et tegelikult on keelatud ainult aktiivne agitatsioon, pereliikmetele võib hääletamise osas soovitusi anda. Sõitsin koos Hennuga meie Kaunase puiestee kodu juurde. Teel seisis ees traktor. Henn keeras sellest mööda. Selgus, et traktori taga oli sõjaväeosa. Võibolla sõitis Henn sõduritel üle varvaste. Traktor oligi peatunud sõdurite möödalaskmiseks. Henn ütles, et kuna ta on sõjaväes käinud, saab ta sõjaväeosa liikumise segamise eest trahvi. Vastasin, et nad vast ei pannud auto numbrit tähele. Tegelikult vahel pannakse. Isa ja teised tulid teise autoga järele ja segasid ka sõdureid, aga kuna isa polnud sõjaväes käinud, siis teda trahv ei ähvardanud. Olime Kaunase puiesteele tagasi kolinud. Läksin meie vahepealsesse majja. Kuulsin ukse taga seistes, et üks vendadest on vanaproua korteris ja räägib õudushäälega, et siin trepikojas on uus õudne elanik - Ihhii. Ilmselt tahtis vend vanaprouat surnuks ehmatada ja tema raha endale võtta. Ma ei teadnudki, et minu vennad sellised on. Läksin korterisse sisse. Selgus, et vanaproua polnud siiski venna jutu peale ehmatanud, küll aga ehmatas minu sisenemise peale. Kui hakkasin uuesti väljuma, küsis ta mult, keda ta valima peab. Vastasin, et ma ei hakka ütlema, keda ta valima peab, küll aga võin öelda, et mina valisin rohelisi.

0 vastukaja: