neljapäev, juuni 24, 2010

Joonistajate valimine

Ehlvest oli kahevõistleja. Ta võistles olümpiamängudel. Stardis jäi ta taha, aga siis jooksis Ollist mööda ja seejärel ka kõigist teistest. Järgmine ala oli jälle jooks. Starditi selles järjekorras, mis oli esimese jooksuga saavutatud. Ehlvesti edumaa ainult kasvas. Nooremana oli tal alati üks kahest alast ebaõnnestunud, aga nüüd oli ta vanem ja rahulikum. Mul tekkis küsimus, miks nad jooksevad, kui kahevõistluses peaks hoopis suusatama.

Pidin kirjutama doktoritöö. Olin valinud magistritööga sarnase teema. Aluseks võtsin magistritöö teksti. Tahtsin sellele uue osa juurde kirjutada, aga aega oli nii vähe, et jõudsin parandada ainult trükivigu. Algul mõtlesin, et sisestan teksti uuesti ilma vigadeta arvutisse. Aga niiviisi võis uusi vigu tekkida veel rohkem. Seetõttu võtsin vana faili ja kandsin sinna sisse ainult parandused, mis olin väljatrükile pliiatsiga teinud. Kati S. tuli vigade parandamist segama. Mind oli magistritöö kaitsmisel hoiatatud, et ma sama teemaga doktorantuuri ei läheks, aga nüüd esitasin ikkagi sama teksti.

Üks mees rääkis, et Eesti peab saama riigiks, kus Euroopa Liitu kuulumise vastaseid on üle 50 protsendi. Ta lisas, et see juhtub juba enne, kui A. Loo alustab kampaaniat, kus ta kordab vanu väiteid. Koolis valiti välja kaks inimest, kes pidid tahvlile joonistama. Mina olin kolmas kandidaat, aga ei saanud ühtegi häält. Need, kelle poolt hääli ei oleks antud, ei saanud seda tavaliselt teada, sest ei seadnud oma kandidatuuri üleski. Kui mul tahvlile ei lubatud joonistada, siis joonistasin vähemalt paberile ja viisin selle paberi pärast tahvli ette. Õpetaja ütles, et ma saan tunnitöö eest viie. Ma ei teadnud, kas ta mõtleb sellega viit või kahte. Aga sain tõesti viie. Küsisin, mis tund praegu on. Vastati, et tööõpetus. Kristerile meenutas tema joonistus Kulbokki. Ta ütles, et Kulbok on tahtejõuetu inimene. Torkasin Kristerit selle eest joonlauaga ja ütlesin, et ta võib ära minna. Õpetaja joonistas paljavõitu naise. Selleks, et oleks aru saada, kus on nahk ja kus riie, värvis ta riide tumedaks. Osa riiet ei olnudki naisel seljas, vaid ümbritses tugitooli, kus ta istus.

0 vastukaja: