reede, september 17, 2010

Teenijanna silm

Olime klassiekskursioonil. Algul võis karta, et keegi ei tule, aga mõned siiski tulid. Õpetaja ütles, et ongi uus "Eesti mõtteloo" sarja raamat valmis. Aga sellel oli kaas teistsuguse kujundusega. Ütlesin, et see on hoopis "Avatud Eesti mõttelugu". Suur osa ekskursioonile tulnutest olid sellised, kes olid pärast üheksandat klassi klassi koosseisust lahkunud - mina, Merko ja Andres. Krister ja Artur olid kuhugi kadunud. Osad läksid ujuma, aga nende ujumisoskus oli uppumise piiri peal.

*
Raamatus kirjutati, et ühele Inglismaast läänes asuvale saarele on sajandite jooksul suundunud 15 miljonit inimest, aga teadmata põhjusel ei ole selle saare asustamine siiamaani õnnestunud. Üks naine tuli minu voodisse. Hoiatasin teda, et varsti tullakse mind äratama. See naine läks voodist välja, aga asemele tuli teine. Läksin ise voodist välja ja hakkasin lendama. Kõndisin vannitoa suunas, talutades ühte naist käe otsas kaasa. Aga ta oli nii väike, et võis olla hoopis laps.

*
Füüsika tunnis oli üks aparaat. Võtsin põrandalt selle nupu, panin külge ja keerasin. Selle peale tuli aparaadil kaas pealt. Nii sain teada, milleks see nupp mõeldud on. Peaasi, et ta üles korjasin, muidu ta oleks võinud ära kaduda.

*
Paadisillal oli hulk inimesi. Nad seisid kõik silla ühel küljel. Hoiatasin, et maailma kõige suurema ohvrite arvuga laevaõnnetuses läksid kõik inimesed jõelaeva ühele küljele ja seetõttu läks laev ümber. Poiss, kellele ma seda rääkisin, hakkas naerma. Ütlesin, et siin ei ole midagi naerda. Läksin läbi hoone, kus oli pikk koridorimägi. Talvel võis keegi selle veega üle valada, et ta ära jäätuks. Siis võis hakata libisema ja koridori pikkuse tõttu saavutada väga suure hoo. Koridor oli kõver, seetõttu polnud keskelt kumbagi otsa näha. Krister pidas kõnet. Ta võis ükskõik mida rääkida, sest inimesed kuulasid ainult tema häält. Mul oli vist Kristeriga sarnane hääl, ainult et mina kokutasin rohkem. Rongis istusin ühe olulise naise lähedale. Mina panin oma istmel rohelise lambi põlema, aga see naine enam ei pannud.

*
Ühte majja tuli uus teenijanna. See haudus kurja. Ta vaikis ja naeratas salapäraselt. Filmi katkestuskohtade eel näidati, kuidas teenijanna silm piilus ühest august maja treppi. Teenijanna ütles ühele majaomanike pere liikmele, et ta teab küll, mis balloon sellel on. Balloon oli pomm, mis nöörist tõmmates pidi ühe sekundiga tapma kõik majas viibijad. Teenijanna oli seni oodanud, et majaelanik ise seda nööri tõmbaks, aga nüüd hakkas kahetsema, võttis oma lapsed ja jooksis nii kiiresti kui sai majast minema.

0 vastukaja: