kolmapäev, detsember 08, 2010

Jalg üle nööride

Olin maletrennis. Üks poiss viskas väikeste nuppude komplekti maha. Hakkasin neid nuppe kokku korjama. Panin malenupud muude mänguloomadega segamini samasse topsi. Ütlesin poisile ühe mängulooma nime. Tirisin teda nuppude põrandale viskamise eest juustest. Selle eest võisin ma kohtu alla minna. Kohtus oleksin öelnud, et ma pooldan vanu kasvatusmeetodeid, ma olen nõus nende nimel vangi minema. Vaatasin Kerese kogutud partiisid. Seal mängisid omavahel kaks mulle tundmatu nimega maletajat. Üks viis oma vankri vastase vankriga samale avatud liinile. Kommentaariks oli kirjutatud, et see käik näitab, et tegemist on andetu maletajaga, muidu oleks ta otsinud teid võitmiseks. See hinnang pidi laienema ka minule, sest mina tegin samasuguseid käike. Selle mängija vastane tuli liputiival etturiga edasi, ajas seisu keeruliseks ja võitis ise. Sain raamatu läbi. Nüüd pidin olema valmis tarvitama kõiki Hispaania avangu variante. Mulle tuli meelde, et kogu raamatut ei ole ma siiski vist läbi vaadanud, sest vahepeal tegin suure hüppe tagapool olevate partiide juurde. Kodus mõtlesin päev läbi eksamiks õppida. Lugesin selleks ajaloo raamatut. Teine mõte oli päev läbi malega tegeleda. Tegelesin ajaloo ja malega vaheldumisi.

*
Mõtlesin, et Anne pood võidakse kunagi muuta elumajaks. Seal on vähemalt kaks ruumi - müügiruum ja laoruum. Võib ka olla, et poe tagumine osa jaguneb mitmeks ruumiks. Müügiruum võidakse jagada samuti vaheseintega kolmeks osaks - ühes võivad olla ainult poisid, teises ainult tüdrukud, keskmises mõlemad. Aga niiviisi ei jääks keskmisele ruumile aknaid. Või aknaid pole seal enam praegugi. Oli vist välja arvutatud, et akende likvideerimisega kokku hoitav küte maksab rohkem kui päev läbi lampidel põleda laskmine.

*
Olin eile öelnud, et inimestele ei meeldi Infopartisani blogi. Seetõttu oli isa talle õhtul helistanud. Telefonis oli öeldud, et on ainult kaks inimest, kellele see blogi ei meeldi - Oudekki ja üks neeger. Seal blogis oli läbi viidud lugejate küsitlus. Oudekki ja selle neegri vastused olid olnud esikohal, aga vastajaid oli palju. Toas tiirutas herilane, mistõttu ma peitsin teki alla. Mõtlesin, et ega herilase eesmärk ei ole inimest nõelata. Aga teki vahele jäi vist pragu, sealt võis herilane sisse lennata ja nõelata sellepärast, et ta ei pääse enam välja. Infopartisan kirjutas, et tema blogis ei lõppe jutt otsa, vaid hoogu tuleb järjest juurde.

*
Ühes raamatus ronis ühe puu otsa paljas tüdruk ja teise otsa peaaegu paljas poiss. Hakkasin puu otsast alla tagasi ronima. Selleks liigutasin ühte jalga, nii et puule jäi toetuma veel ainult teine jalg, sellest hoolimata ma alla ei kukkunud. Olime Paides. Klaus läks vaarikapõõsaste juurde ja mina peenarde vahele. Märkasin, et teisel pool traataeda töötab oma peenardel naaber, seetõttu hakkasin põgenema. Peenramaalt lahkumiseks tuli astuda üle nööride. Kuigi peenramaale minnes olin üle astuda saanud, ei tulnud mul see nüüd enam välja. Üks jalg jäi ühele ja teine teisele poole nööre. Saabus vanaema. Klaus luges talle oma luuletuse. Seejärel ütles Klaus, et mina olen kirjutanud halvema luuletuse, lugedes selle ka ette. Aga vanaema naeris just minu oma üle.

0 vastukaja: