kolmapäev, juuli 06, 2011

Põhjusega tutvus

Üks Helina tuttav ütles, et Helina tutvus minuga ainult selleks, et raamatute kirjutamiseks algmaterjali saada. Kui Helina ära läks, jäid tema kaks last minu kasvatada. Lapsed teadsid, et neil on ema, seetõttu võtsid nad ühel päeval tema pangakaardi, et sellega midagi osta. Helina töötas ühes poes müüjana. Kui tema kaarti kasutati, hakkas tal laua peal teine kaart selle peale piiksuma. Ta tuli teise voodi juurest poest välja ja ütles, et tema raha eest midagi osta ei või. Kohe andis ta järele, et siiski võib. Ma ei saanud kuulata, mida Helina räägib, sest ema tuli teisest toast ja hakkas rääkima, mida ta Helina kohta unes nägi.

*
Ema ütles, et ta viis minu toast raamatuid isa toa riiulisse. See mulle ei meeldinud ja ähvardasin need tagasi tuua. Küsisin, kas ta selliseid raamatuid ka viis, millel järjehoidja vahel oli. Kui ma tahtsin, et raamatud minu toas oleks, võidi mind ahneks pidada. Aga nende ära viimine oli siiski halb, sest ära viidud raamatu lugemise jätkamiseks tuli seda alati kaua otsida.

*
Läksin kooli õue nurka lumest kindlusesse. Kindluses olles tundus, nagu lumest sein kaitseks, arvestamata sellega, et tänavapool on ainult aed, mitte lumest seina. Aga tegelikult aed ka natuke kaitses.

*
Oli lõppenud maleturniir. Mul oli laua peal seis ja vaatasin oma partiiprotokolle. S. Kanep, kellele ma kaotanud olin, läks mööda ja ütles naljatoonil, et mul oli turniiriseis raske, aga ma võtsin ennast kokku ja tulin sellest välja. Vastasin, et ma küll hetkekski ei kahelnud, et ma sellisele kohale võin tulla. Ma võisin küll natuke madalamale või natuke kõrgemale ka tulla. Ma olen täpselt reitingule vastaval kohal. S. Kanep oligi ainuke, kellele kaotanud olin. Kolm viimast mängu olin võitnud järjest ja esimest ka ei kaotanud. Voore oli viis. Hakkasin ärkama ja äragtes vajusin põranda suunas. Ütlesin, et kui ma leian koha, kuhu pea toetada, siis tõusen üles. Vennad vaatasid lauda ukse suunas, jälgides, kuidas üks vend laka serval magab. Nad kommenteerisid: "Kukub ... kukub-kukub." Kukkumist ära hoidma poleks jõudnud. Vennad kommenteerisid: "Ta on kukkunud ... kukkus!" Kukkumine toimus nende sõnade järgi näole. Nad ootasid natuke ja hakkasid pahandama, et kukkunu juba nähtavale ei ilmu. Aga võibolla nad oleks pidanud hoopis appi kiirustama.

0 vastukaja: