pühapäev, juuli 17, 2011

Tammetõrude korjaja

Kalendris oli ühe kuu peal 32 päeva, kuigi ühelgi ei oleks tohtinud olla rohkem kui 31. Tekkis küsimus, mida see tähendab. Mõtlesin, et võibolla kõige tähtsama Rooma keisri järgi nimetatud kuul peab olema rohkem päevi. Ema ütles, et Klaus teab kõike. Klaus seletas ära, et osades Venemaa linnades võeti kasutusele teistsugune kalender, mille järgi ühel kuul on 32 päeva. Mina ütlesin, et Klaus ei tea kõike, aasta päevade arv peaks ikka samaks jääma. Hakkasin lendama.

*
Mindi matkama. Taheti liikuda kanali tagumisest poolest edasi. Aga ees kõndija vajus põlvini mutta. Ta pöördus tagasi, sest kartis, et edasi minnes vajuks üleni sisse. Selle kanali poole taga oli mägi, mida ma ei mäletanud. Lasksin sealt suuskadega alla. Kui suusatamast tagasi tulin, rääkisin, et ma oskasin paremini suusatada kui ma arvasin. Ainult mäe peal vaatasin, et teised liiguvad minust kiiremini. Kümme aastat tagasi kukkusin palju ja sellepärast ma vahepeal suusatamas ei käinud. Aga siis oli asi selles, et tabletid panid mul lihased värisema.

*
Läksin tammetõrusid korjama, mida olin juba eile teinud. Kui kohale jõudsin, hakkasin roomama, kuigi enamuse teest olin kõndinud kahel jalal. Tammetõrude taskusse korjamine oli minu töö. Külli ütles, et tal on kahju, et mina pean sellist tööd tegema. Vastasin, et pole midagi, osa päevast teen füüsilist tööd ja osa vaimset, siis on asi tasakaalus. Nendel, kes teevad ainult füüsilist või ainult vaimset, läheb tervis korrast. Külli pidi Tallinnast lahkuma, aga ta ei osanud jaama minna. Mina ka täpselt ei mäletanud, mis teed tuleb minna.

0 vastukaja: