neljapäev, veebruar 02, 2012

Jõel ja sajus

Kõik kaklesid minuga. Öösel leppisin osadega ära. Aga üks poiss, kes ärkas alles hommikul ja mäletas ainult õhtust kaklust, hakkas karjuma, kui ma teda juhuslikult põlvega puudutasin. Tegelikult ma ei teadnud, kui kõvasti ma teda puutusin. Hakkasin kõiki ühekaupa ümber kasvatama. Aga need, kelle ma olin ümber kasvatanud, vahetas kurat tiigis ära. Enam polnud selge, kes on kes.

*
Õpetaja küsis, kuidas on inglise keeles "hea bioloogia". Vastasin, et osadel ingliskeelsetel sõnadel läheb liide keskele, mitte lõppu. Küsisin, kas kõigil. Õpetaja mõtles ja vastas, et need ei istu. See tähendas, et kõigil siiski mitte. Ütlesin ühele klassivennale, et tema saab minust paremaid hindeid. Tema vastas, et mina olen jälle suurem inimene. Valmistusime teist korda keskkooli lõpetama. Rääkisin, et mul ei saa lõpetamine nii hästi minna kui esimesel korral, sest ei jätku energiat. Õpetaja küsis, kas male pärast. Vastasin, et ei, malele ma kulutan ainult ühe päeva nädalas. Aga esimest korda keskkooli lõpetades ma ei teinud tööd, nüüd teen. Seni olin ainult mina rääkinud, et ma teist korda lõpueksamitele ei lähe, aga nüüd hakkasid kaks klassivenda ka rääkima, sest neile jõudis minu mõte kohale.

*
Nägin kahte fotot, mis olid tehtud ühest saarest üksteise järel. Fotod olid natuke erinevad. Teisel fotol olid puulehed natuke teravamad. Olin ise ka selliseid kahepildilisi seeriaid teinud, aga selle oli teinud keegi teine, võibolla Helina. Siis liikus pilt edasi. Selgus, et ma polnudki näinud saart, vaid jõe kallast. Me sõitsime laevaga mööda jõge ja need fotod pidid olema ikkagi minu tehtud, sest mul oli fotoaparaat käes ja tegin pilte juurde. Sadamast kõndisin jala kodu poole. Lund sadas. Nägin ühe auto esiotsa ees hanges ilusat koobast. Mõtlesin, et seda võiks pildistada. Jäin seisma ja otsisin fotoaparaadi välja. Ma ei teadnud, kas parem oleks pildistada lume režiimiga või hämaruse režiimiga, sest läks parajasti pimedamaks. Aparaadi pildistamisvalmis seadmine võttis nii palju aega, et jõudis kõvasti pimedamaks minna. Lume ja hämaruse režiim töötasid üksteisele täpselt vastupidisel põhimõttel.

*
Vaatasin, mis võrguleht mul lahti on. Seal oli kirjas ühe inimese nimi. Mulle meenus, et see inimene on minu facebooki kontakt. Klikkisin järgmisse alajaotusse. Hakkasin aru saama, et tahetakse, et ma teeks kasutajanime Brasiilia ajalehe lugemiseks. Mul polnud soovi seda teha ja mõtlesin eelmisele lehele tagasi minna. Kuigi leht oli Brasiilia oma, oli ta inglise, mitte portugali keeles. Seal oli pealkiri, et kultuuriklubisse imbuvad natsid. Kirjas oli lisaks minu facebooki kontaktile ka ühe eesti poliitiku nimi, keda peeti natsiks.

0 vastukaja: