neljapäev, veebruar 16, 2012

Kirjutaja unustab

Meenutasin, et Tallinnas käies sain kõigepealt Oudekkiga kokku. Seejärel pidin kohtuma veel Helinaga, aga ei teadnud, kuidas temani jõuda. Asusin siiski jala äärelinna suunas teele, sest kui ma midagi ette poleks võtnud, poleks ma kindlasti temani jõudnud. Lõpuks õnnestuski tema korterisse jõuda. Helina võibolla arvas, et kui ma ümbriku peal tema aadressi olen näinud, siis oskan talle külla ka minna. Aga mul ei olnud telefoni, millega ette helistada. Helina oli maalt pärit ja võibolla pidas seetõttu loomulikuks, et külla minnakse ette hoiatamata ja koputatakse uksele. Selle päeva õhtul oli üks maletaja hotellis öelnud, et täna oli mul kohtumine Oudekkiga. Teine oli vastanud, et Helinaga ka.

*
Arvuti hakkas streikima. Paistis, et see tuli sellest, et ta oli salvestanud viirusega muusikavideo. Püüdsin selle ära kustutada. Aga Klaus näitas, et arvuti on salvestanud kõik muusikavideod, mida ma olen vaadanud. Seda ma ei teadnudki. Neid oli palju.

*
Läksin kooli. Jäin hiljaks. Selgus, et teised tulid kehalise kasvatuse tunnist. Nad läksid sinna tagasi. Pidin minema nendega koos ehitusele kive tõstma. Karstin, et kui mind sunnitakse maja ehitama, laon kõvera müüri. Istusin kooli õuel ja valvasin seda, kui inimesi koolis ei olnud. See töö mulle ei sobinud, sest võisin igat liikumist nähes paanikasse minna.

*
Mulle oli meeldinud Grenzsteini raamatut koostada, sest noorena oli ta kirjutanud imeilusaid artikleid. Teised ei teadnud, kui hästi ta kirjutas, sest nad seostasid tema nime ainult vanemaks saades venestamise toetamisega. Seda ta oli sunnitud tegema. Ja mul tuli uus mõte, et endaga vastuollu läks ta võibolla mitte põhimõtete muutmise pärast, vaid ta lihtsalt unustas ära, mida ta varem kirjutanud oli.

0 vastukaja: