reede, juuli 18, 2014

Demonstratsioonlaud

Mina ja vend ajasime kahe tüdrukuga juttu. Vend pidi neile ütlema, kus ma elan. Tüdrukud küsisid imestunult, kas me elame vanematega koos.

*
Ühte majja toodi suur demonstratsioonmalelaud. Mulle soovitati, et ma paneks sellele lauale kiilu vahele ja mängiks laua peal. Pille ütles, et ta hiljuti mängis malet ja sai 500 punkti. Mõtlesin, et see on tüüpiline, et kõik räägivad oma punktide arvust. Läksin lennates oma laagritelki. Sellesse püüdis kolm poissi sisse tungida. Tõrjusin neid tagasi. Ütlesin, et seda, kelleks nad ennast peavad, on nad ainult enda arvates.

*
Võtsin Tooma jaoks kraanist purki vett. Kui keerasin kraani rohkem lahti, pritsis vesi Tooma riiete peale. Küsisin, kas ta sai väga märjaks, ta võib nüüd külmetada. Oma riiete peale olin ma pritsinud natuke vett, aga Toomas oli teise nurga all ja sai rohkem vett pihta. Toomas läks oma voodisse tagasi ja mina teise tuppa. Mõtlesin, et tuleb välja, et Toomas on alles nii väike, aga ta on juba nii tark. Mis siis veel saab, kui ta suureks kasvab. Hommikul tuli üks mees uksest sisse ja küsis, mis, kas ma magasin ühe naisega samas voodis. Vastasin, et me magasime erinevates suundades ja ma magasin selles voodis ainult täna. Toomas oligi külmetanud ja tahtis mulle nüüd kätte maksta. Rääkisin talle, mida ta omandatud teadmisega teadustöös peale saab hakata. Ütlesin, et ta ei pea seda kohe peale hakkama, vaid võib hakata alles tulevikus. Toomas pani külmutuskapist vee jooksma, et minu sokid ka märjaks saaks. Püüdsin kraani uuesti kinni keerata. Küsisin, ega ma siibrit kinni ei pannud. Siibreid oli palju. Ma ei teadnud, millise ma pean neist uuesti lahti tõmbama.

0 vastukaja: