kolmapäev, juuni 12, 2019

Kalapüügivõistlus

Jõudsin majja, kus tegeleti kalapüüdmisega. Üks poiss lõikas muu tegevusega samaaegselt aegamööda välja kalakujulist sööta, mille kala kindlasti alla neelaks. Võisteldi, kes saab rohkem kalu. Mina võtsin endale püüdmiseks need imeliku kujuga kalad, mida keegi teine polnud veel püüdma hakanud. Tegin ühe kala katki. Alles pärast seda märkasin õpetusest, et minu valitud kalade kohta oli öeldud, et nende katki tegemist tuleb vältida, sest need on mürgised. Sellepärast teised siis ei olnudki neid püüdma hakanud. Olin vaadanud õpetust ka enne püüdmise alustamist, aga mitte piisavalt tähelepanelikult.

*
Mõtlesin, et kui ma harvem malevõistlustel osalen, siis küll väldin kaotusi, aga saan ka harvem auhindasid. Kui ma kohal käin, siis mõne auhinna ikka saan. Täna võitsin medali. Ülejäänud medalid said kaks tüdrukut, kellest üks oli Liisa. Tüdrukud kiirustasid bussi peale ja jätsid oma medalid minu kätte. Need ei olnudki kõige väärtuslikumast materjalist. Olin Paides. Sinna saabus Maaja, kes tahtis medaleid näha. Hakkasin neid arvutist otsima.

*
Kirjutasin Helinale, et nüüd hakkan tal iga päev külas käima või küsin talt raha. Helina mulle ei vastanud, aga kirjutas pärast minult kirja saamist blogis, kui palju tal tööd on. Tal võtvat söögi tegemine kaks tundi aega. Ema kutsus mind kööki ja näitas, kui palju mul klaasis raha on. Ütlesin, et varem oli rohkem.

0 vastukaja: