kolmapäev, veebruar 26, 2020

Liitumisüritus

Toimus üritus, kus tähistati Eesti Euroopa Liidu liikmeks saamist. Olin teinud propagandat Euroopa Liitu astumise vastu, aga läksin ka sellele üritusele kohale. Viimasel ajal oli mul ilmunud ajalehes "Sirp" mitu kirjutist, milles tuletasin oma vanu argumente meelde ja rääkisin, mida ma Euroopa Liitu astumisest praegu arvan. Võidi mõelda, et ma tänasele üritusele ei lähe, aga siis eksiti. Võis tähistada otsuse langetamist. Üritusele saabus mitu inimest veel hilinemisega, üks neist oli Pärnits. Kui üritus lõppes, siis ema nimetas veel mõnda mõtet. Öeldi, et seda ei saa tõestada, et Euroopa Liitu astumine on kasulik. Mina ütlesin, et vastupidist ei saa ka tõestada.

*
Olin ühest majast väljumas. Kaks meest peksid üksteist fuajees. Üks oli teisest tugevam. Püüdsin neid lahutada. Nad läksidki üksteisest lahku, aga nõrgema mehe kehal oli kaks suurt löömisjälge.

*
Ärkasin hommikul üles. Mõtlesin, et varsti lähen vannituppa. Aga ma ei saanud, sest meie poole tuli üks võõras inimene, et ise vannituba kasutada.

*
Kõndisin mööda tänavat ja mäletasin teed umbes. Selgus, et ma olin valesti keeranud, sest jõudsin juba linnast välja. Keerasin linna poole tagasi. Kõndisin läbi ühe maja. Seal läksin trepist alla. Mul ei olnud parajasti riideid seljas, aga keegi ei näinud. Mõtlesin, et panen parem midagi selga, varsti võib keegi mind näha. Väljusin majast teiselt poolt. Üks tuttav poiss oli selle maja direktor ja jooksis mulle järele, öeldes, et ma lülitasin terve haigla elektri välja. Vastasin, et mina ei lülitanud, aga ukse pauk võis elektriseadeid mõjutada.

*
Otsisin ühes majas wc-d. Tundus, et leidsin seina pealt pissuaaride ruudustiku. Aga osad neist olid liiga kõrgel. Tahtsin kogu raamistikku madalamale tõsta, aga mul tekkis kahtlus, et need polegi pissuaarid, vaid midagi, mida ei tohi liigutada. Pealegi polnud siin seina ees, mistõttu ma ei taha seda kohta kasutada. Mäletasin, et ühe välisukse kõrval on suletava uksega luksus-wc ja ajaleheputka. Läksin selles suunas. Ajaleheputkat ma wc kõrvalt ei leidnud. Küll aga oli ajaleheputka wc-s sees. Mõtlesin, et ostaks sealt midagi lugemiseks. Aga seal oli väljaannete valik väike. Müügil olid puha sellised, mis olid koju ka tellitud. Paar ajakirja olid ka sellised, mida kodus ei käinud. Ma olin ühte neist juba varem ostnud, aga mõtlesin, et ostan uuesti, nüüd vast on uus number müügil.

0 vastukaja: