esmaspäev, november 02, 2020

Koorimispäev

Läksime vendadega salakäiku. Sissepääs sinna oli koolimaja tiivast. Arvasime, et salakäigus kedagi ei ole, aga üks õpetaja hakkas meiega seal pahandama.

*
Öeldi, et aastal 1990 ühte füüsika valemit muudeti. Varem pidi selles kahte muutujat omavahel korrutama, aga hiljem lisati kolmanda elemendina juurde õhutakistuse konstant. Me olime õppinud koolis seda valemit aastast 1990 hiljem, aga veel muutmata kujul. Ütlesin, et õhutakistus ei ole alati sama, vaakumis see puudub. Vaieldi vastu, et puhast vaakumit ei ole olemas, alati jääb natuke õhku sisse. Katseklaasist pumbatakse õhk välja, aga kõike ei saada kätte.

*
Ujusin jälle üle veekogu. Siin oli vesi üle pea, nii et ei jäänud muud üle kui ujuda osata. Põrkasin ühe minuga ristisuunas ujuva inimesega kokku. Ütlesin vabanduseks, et ma ei näinud teda, sest ujusin silmad kinni. Mõtlesin, et loodetavasti ei tekitanud ma talle suuri vigastusi.

*
Pille küsis mult, kas ma täna maale lähen. Vastasin, et ma lähen, aga mitte täna. Olin alles eile käinud, ma ei tahtnud sagedamini kui kord nädalas käia. Mõtlesin, et täna peab jälle tegema vaimse töö asemel füüsilist, sest radiaatorilt on vaja värv maha koorida. Seda oli vaja teha sellepärast, et selle tööga oli juba alustatud, värv oli vaja maha koorida lõpuni, et radiaator uuesti üle värvida, värvimata metall võis ilmselt rooste minna. Mulle tuli meelde, et kõik asjad ei ole siiski läinud. Mul oli olnud väikse Hennu ja Toomaga tüli, nüüd isa saatis nad minult vabandust paluma. Ütlesin, et nad üks kord juba palusid vabandust. Lisasin, et mina ei palu vabandust, aga ma kahetsen. Meil olid uued raamaturiiulid. Vaatasin, kui palju neisse veel raamatuid võib mahtuda. Tegelesin reisiraamatute juurde hankimisega, aga nende jaoks oli ka ruumi. Kaks valget riiulit olid kokku pandud, nii et kahe peale olid need laiemad. Sinna oleks mahtunud suurem arv raamaturidasid kui seal praegu oli.

0 vastukaja: