teisipäev, november 03, 2020

Pood leitud

Magasime oma voodites. Teised köhisid läbi une. Hingasin läbi voodilina, et mitte koroonasse nakatuda. Käisin vannitoa uksel rääkimas. Märkasin liiga hilja, et olen sobimatult riides. Suures toas räägiti, et Aasias on hakanud tekkima uus koroona vorm, mis nakkab isegi läbi seina. Mõtlesin, et loogiline, et kui vahepeal tekkis varasemast vähem nakkav vorm, siis hiljem tekib eriti nakkav.

*
Klassivennad seisid koolimaja tiiva akende juures. Küsisin, mis aastal hakkas sõna monitor asenduma sõnaga ekraan. Vastati, et seda küll ei tea. Küsiti, kas mina tean. Jõudsime järeldusele, et see oli 1970. või 1980. aastatel. Rääkisin, et üks kursuseõde kasutas sõna monitooring asemel sõna skriinimine, aga sellise aasta kohta, kui sellist sõna veel ei tuntud.

*
Vaatasin ajakirjast pilte. Oli tehtud kaks autorite grupipilti, kus mõlemal oli pildil olevatel autoritel väga vähe riideid seljas. Järgmisel leheküljel oli olukord teine, sest oli külmem aastaaeg. Üks paljaste rindadega naine laulis kaerajaani.

*
Vaatasin malelehest partiid. Ma ei vaadanud lõpuni, vaid panin ise kirja ennustuse, kuidas mäng edasi läks. Mulle öeldi, et nii nagu mina ennustasin, ei mängitud. Mõtlesin, et siis saab teha uue ennustuse. Vaatasin seisuhinnangu märke. Samas partiis oli olnud valge paremus, musta paremus, valge väike paremus ja segane seis.

*
Kõndisin Tallinnas ja otsisin õiget maja. Oletasin, et võibolla olen juba õigest majast mööda kõndinud, aga jätkasin liikumist endises suunas. Siis tundsin ära, et jõuan nüüd otsitava Rahva Raamatu majani, mida olen bussiaknast varem näinud. Läksin poodi sisse ja tegin ostu. Müüja ei andnud mulle raha tagasi, vaid ütles, et kui ma täna maksan rohkem, saan järgmise ostu odavamalt. Vastasin, et järgmist korda ei tule, sest ma olen tartlane. Müüja ütles, et ma saan Tartu Rahva Raamatust ka odavamalt.

*
Kirjutasin uurimistööd, mille pidin varsti esitama. Hakkasin taandridasid ühekaupa laiemaks tegema. Laius suurenes ebaühtlaselt, aga püüdsin seda ühtlustada. Kuigi kõigi ridade algus nihkus paremale, tuli tühjaks jäänud koha peale asemele märke, mida ma ei osanud kustutada. Mulle tuli meelde, et ma pidingi ääre laiemaks tegema, sest köitmise jaoks on vaja laiemat serva.

0 vastukaja: