teisipäev, august 24, 2021

Mativõrk

Sõitsime autoga. Mulle tundus, nagu auto nurk läheks liiga vastutulevate autode vastu. Algul ei juhtunud midagi, aga lõpuks eraldus autoakna küljest natuke klaasipuru. Meie juht ütles, et vastutulijad olid süüdi. Mulle tundus, et ta oli ise süüdi.

*
Groznõi oli venelaste käes, linna ees seisid tšetšeenid, kes linna tulistasid. Uudistes teatati, et linna tulistajate hulgas olnud Dudajev sai vaenlase kuuliga pihta. Pihta saamise ja surma vahel tegi ta nalja. Dudajev oli julge ja oli läinud seetõttu eesliinile, aga nüüd tekkis küsimus, kuidas tšetšeenid uue presidendi saavad. Või uus president oli juba varem valitud, nüüd pidi ta ainult ametisse astuma. Kirjutati, et inimluud maksavad kulla hinda, aga Tšetšeenias on neid suure langenute arvu tõttu palju saada. Sõjas langemiste tõttu on Tšetšeenia mullastik muutunud. Dudajev viidi haiglasse, et uurida, kas haav on surmav või mitte. Teatati ka haigla asukoht, aga venelased polnud haiglaid rünnanud. Kaitsesime koolimaja neljandat korrust. Suurem osa kaitsesid trepi ülemist otsa, mina paari inimesega olime teisel kaitseliinil klassiruumi uksel, et asuda võitlusse pärast trepi läbimurdmist. Võibolla oleks tulnud kaitsta ka akent. Minu kaaslane lamas põrandal kõhuli, tal oli ees kuulikindel tõke. Siis tõsteti tõke kõrvale, et üks naine läbi lasta. Mina soovitasin tõke ette tagasi panna ja pärast naise eemaldumist seda tehtigi.

*
Mängisime malet. Punusin vastase kuninga ümber mativõrku. Tal oli g-liin avatud ja püüdsin selle kaudu matti panna. Ma ei saanud käia oma vankrit g3, sest minu ettur oli h3, aga lükkasin vankri f4, et käia see järgmisel käigul g4. Pärast käigu sooritamist vaatasin, et kui ma oleksin käinud g-liinile lipu, oleksin pannud kahekäigulise mati, nüüd pidi natuke rohkem aega minema. Ründamise tegi lihtsamaks, et vastane oma rasket vigurit g-liinile ei pannud. Öeldi, et Ameerika korvpallurid hävitavad vastase etturid. Mulle tundus, et see pole hea, sest kui pooled etturid laualt lüia, siis langeb riigi rahvaarv liiga palju. Ameeriklastel oli platsil suur ülekaal, sest mitmed vastase mängijad olid punase kaardiga mängust välja langenud. Olime klubis. Mängu vaatas pealt L. Õunmaa, kes polnud vahepeal aastaid malega tegelenud. Tema vend oli rohkem. L. Õunmaa võis kohale tulla sellepärast, et olin blogisse kirja pannud, et olen teda unes näinud. Kui mäng läbi sai, hakkas ta minu vastasega mängima, kuigi mina olin võitnud. Ütlesin, et varem tehti võitja lauas, nüüd koguni kaotaja lauas. Siis vaatasin, et K. Sander on vaba ja keegi saaks temaga mängida. Aga seda ma ei teinud, sest olin just alustanud topsitäie pudi söömist. Peebo korraldas siin suvel koroonavaheajal natuke malemängu, aga varsti pidi klubi koroona leviku tõttu jälle kinni minema.

0 vastukaja: