esmaspäev, oktoober 11, 2021

Esimene tööpäev

Sven näitas võrgulehekülge, kuhu ta oli riputanud oma parimad malepartiid. Seal oli ka üks minuga mängitud partii. Sven oli täna sõbralikus meeleolus ja ütles, et see on minu parim partii. Vastasin, et ma ei mäleta, mis tulemusega mäng lõppes. Selle partii tulemusel oli Sven tulnud Tartu meistriks ja mina olin saanud kolmanda koha.

*
Vaatasin Helina raamatutsitaatide blogi. Seal ei olnud ammu kirjutatud, aga vahepeal oli viimasele sissekandele tulnud mitu kommentaari ja üks tuli ka praegu. Mõtlesin, et see pole tegelikult kindel, et see on Helina blogi. Üks nimi, mida blogis oli nimetatud, oli Mikk, seetõttu küsisin enda tuttavalt Mikult, kas see on tema blogi. Ta vastas, et ei ole, ta kirjutab ühte teist blogi.

*
Mulle eraldati töökoht õena. Läksin esimeseks tööpäevaks Vanemuise tänavale kohale. Ma ei teadnud, millises arstikabinetis ma pean töötama. Vaatasin maja ees ringi. Rääkisin ühtedele poistele, et siin oleva müüri pealt hüpati ükskord alla. Seletasin, et otsa poolt on müür madalam. Vaatasin, et hoopis kõrgem. Siis vaatasin, et päris otsa peal on jälle madalam. Müüri peal maja ei olnud, aga seal oli maja asukoht. Ajalehes kirjutati, et maja omaniku ja linna vahel on tüli, seetõttu ehitati sinna see, mis seal praegu on. Läksin õigesse arstikabinetti kümme minutit pärast tööpäeva algust sisse. Seega jäin juba esimesel tööpäeval hiljaks. Arst küsis, kui palju ma palka tahan. Vastasin, et ma ei taha siin üldse üle ühe päeva töötada, ma tahan kodus töötada. Mõtlesin, et küsiks palka teistest vähem. Arst pidi kulutama tööaega minu õpetamisele.

0 vastukaja: