neljapäev, august 18, 2022

Asjad sillal

Kohtusin tänaval Mälliga. Esitasin talle paar küsimust. Küsisin, kas Esindamata Rahvaste Organisatsioon veel tegutseb. Mäll vastas, et peaks tegutsema, aga varjatult. Läksime koos ülikooli õppehoonesse loengule ja istusime auditooriumis kõrvuti. Meie ees istus üks tüdruk, kellega Mäll juttu ajama hakkas. Mõtlesin, et kui Mäll räägib, siis mina ei pea rääkima, mina ainult jälgin tüdrukut.

*
Olin internetti riputanud endast paar fotot, kus seisin ilma särgita vees. Praegu jätsin oma asjad sillale ja läksin kaugemale. Kui silla suunas tagasi kõndima hakkasin, mõtlesin, et mul on samm väga aeglane, sest ma kõhklen, kas selles suunas minna. Aga samm jäi aeglaseks ka siis, kui ma enam ei kõhelnud, ma ei suutnud jalgu paremini liigutada. Kui sillale tagasi jõudsin, nägin, et keegi võõras on vahepeal midagi minu asjadega teinud. Ütlesin, et mul läks meelest, et kurjategijad on olemas. Võõras oli midagi minu õpinguraamatusse kirjutanud. Ütlesin, et loen seda ainult juhul, kui raha ja dokumendid on alles. Isikutunnistus oligi alles ja ka vähemalt osa raha, kuigi ma ei mäletanud, kui palju mul seda enne oli. Vaatasin nüüd õpinguraamatu juurdekirjutusi. Võõras oli sinna kirjutanud halvemaid hindeid kui õppejõud olid mulle päriselt pannud, aga võltsitud hinnetele lisatud kommentaarid olid üsna naljakad.

*
Tahtsin minna lasteaia õuele, aga ei teadnud, kas tohib. Vaatasin, et see peab olema lubatud, sest kogu selle tänavalõigu jalakäijate liiklus on suunatud lasteaia õuest läbi. Aga mina ei tahtnud lihtsalt läbi kõndida, vaid lasteaia õues istuda, võibolla see oli keelatud. Läksin lasteaia hoonesse sisse ja olin seal ühes ruumis üksi. Olin aluspesu väel, aga mõtlesin, et ma panen ikka korralikult riidesse, muidu võib mõni naine vannitoast ilma riieteta välja tulla. Hakkasin pika varrukaga särki selga panema. Ruumi saabus kaks meest ja lasteaialapsi. Üks mees küsis mult, kes mina olen. Vastasin, et ma olen Uue tänava elanik. Lisasin pausi järel, et ma pole lapsena lasteaias käinud, ma tulin täna esimest korda. Parandasin, et ma polnud küll lapsena ametlik lasteaialaps, aga kui lasteaialapsed magasid, käisin lasteaia õuel mängimas.

0 vastukaja: