kolmapäev, august 03, 2022

Vana ajalehe informatsioon

Olin teel kooli poole. Selja tagant teiste kooliminejate hääled lähenesid, enda ees kõndiva inimesega püsisin samas tempos. Ma olin tõusnud üles tavalisel ajal äratuskella järgi, aga täna oli läinud kuidagi järgnevale rohkem aega ja ähvardas kooli hiljaks jäämine. Kui tunni alguseni oli veel kümme minutit, hakkasin jooksma.

*
Tahtsin koos vendadega Peedu kirjanike suvilasse sõita. Kuulsin, et seal on nüüd käimlal lukk ees. Ütlesin, et siis ma ei sõida. Ema ütles, et isal on kaks võtit, ta andis isa võtme mulle. Mulle meenus, et rongipeatuses on ka käimla. Ema ütles, et see on nüüd ka lukus, seda keeratakse sama võtmega.

*
Lugesin vana ajalehte. Klaus luges sama ajalehe teist eksemplari ja leidis sealt teistsuguse asja kui mina. Selgus, et juba tol ajal trükiti ajaleht erinevate linnade jaoks erinevalt. Tol kuupäeval oli sellest lehest trükitud kolm erinevat varianti.

*
Üks mees tahtis maailma hävitamist ära hoida, selleks tahtis ta hävitada paberi maailma hävitamise õpetusega. Need, kes maailma hävitada tahtsid, püüdsid talt seda paberit käest rebida.

0 vastukaja: