kolmapäev, detsember 27, 2023

Lõpetamata tegevused

Mängisin malet. Ei olnud kindel, kelle poole ülekaal kaldub. Kui oleksin pannud vankri vastase viguritega ühele liinile, oleksin ühe neist kätte saanud ja edasi ähvardanud kaheksandalt realt matiga, aga sellel oli üks takistus. Vastane lahkus mängulaua tagant ja andis vist sellega võidu mulle. Üks pealtvaataja tuli näitama, et vastase seis on võidetud. Vaidlesin vastu, et mängus sellist seisu ei ole, nagu praegu laual on.

*
Kirjutasin vihikusse ülesande lahendust. Ühte tulpa olin kirjutanud lünkliku lahenduskäigu, kõrvaltulpa lisasin vahelejäänu. Räägiti vaktsineerimisest. Kahe haiguse vastu tuli vist iga aasta uuesti vaktsineerida, kolmanda vaktsiin oli võibolla eluaegne. Ühe vaktsiini kohta öeldi, et seda ei tehta enam veeni, vaid sõrmeotsast. Üks mees oli seda kuuldes kohkunud, öeldes, et sõrmeotsast ei saa kätte.

*
Roomasin mööda teed. Taevas hakkasid käima mingid sähvatused, mis langesid eemal maapinnale. Võibolla see tähendas, et Vene-Ukraina sõda oli laienenud Eestisse. Jõudsin oma trepikoja ukseni. Trepist üles minemiseks tõusin püsti.

*
Sõin Paide köögis. Kui taldrik hakkas tühjaks saama, lahjendasin taldrikus olevat toitu veega ja ootasin, et taldrik ise lõpuni tühjeneks. Seda ei juhtunud. See tähendas, et pidin taldriku ikkagi lõpuni tühjaks sööma. Ma polnud kindel, kas Paide kraanivesi on söömiskõlbulik. Aga mulle meenus, et ma olen sellega tehtud morssi joonud. Seetõttu jätkasin söömist.

0 vastukaja: