teisipäev, detsember 26, 2023

Raamatud ja nupud

Üks mees esitles uut raamatut. Olin sel teemal juba varasemat trükki lugenud ja ei tahtnud seetõttu uut trükki lugeda. Kui esitleja lõpetas, esitasin küsimuse, mille poolest need kaks raamatut erinevad. Esitleja vastas, et neis kirjutatakse erinevatest asjadest. Mina olin seisnud esitlejale kõige lähemal, aga nüüd ta kõndis ära.

*
Olin maletrennis. Üks minust noorem poiss tegi skandaali, et tema komplektis ei ole kõiki nuppe. Pakkusin talle ühte ratsut juurde, aga ta ei tahtnud, sest see ei olnud must, vaid kollane. Minu laual olid küll valged ja kollased eristatavad. See poiss läks ära ja istusin ise tema koha peale. Treener ütles selle poisi kohta midagi kriitilist. Mõtlesin, et täna ma jõuan koju hilja, kodus ei teata, et ma pärast loenguid veel trenni tulin. Hakkasime koju minema. Püüti peatada taksot, aga taksojuht võttis meist ainult ühe peale ja sõitis minema. Ta võibolla tahtis, et igaüks võtaks eraldi takso, et taksojuhid rohkem teeniksid. Või tahtis ta kuritegu sooritada ja mõtles, et jõud ei käi mitmest inimesest korraga üle.

*
Mängisime malet. Võibolla sai teha hea käigu. Varasemas mängus oli üks mängija teinud samas seisus teise käigu. Sven mängis vastaste narrimiseks avangut meelega halvasti, et nagunii ta lõpuks võidab. Aga ühe mängu ta võis kaotada.

0 vastukaja: