esmaspäev, detsember 11, 2023

Turniir lumesajuga

Enne eriolukorda ma kirjutasin turniiride esikolmikuid üles mälu järgi, pärast eriolukorda hakkasin turniiritabeleid pildistama ja viimasel ajal pole üldse viitsinud tulemusi kirja panna. Täna läks mul hästi, sellepärast võib esikolmiku kirja panna, aga ma ei tahtnud tabelit pildistada, vaid proovisin taas tulemused meelde jätta. Minu mälu järgi olid need sellised:

1. Jevin 5,5 punkti
2. Põdersalu 5
3. Runnel 4,5

Kokku 12 osavõtjat, 6 vooru ja üldjuhul 12 minutit mõtlemisaega.

Kirjutan esikolmiku omavahelistest partiidest. Jeviniga algas mäng Nimzo-India kaitsega, mul olid mustad. Avakäigud olid vist 1. d4 Rf6 2. c4 e6 3. Rc3 Ob4 4. Og5. Vahepeal oli mul etturite ülekaal, võtsin liputiival midagi ära, aga vastane sai selle tagasi. Vankrilõppmängus pakkus vastane viiki. Mul oli aega vähem, vastasel oli vabaettur, aga tema vanker oli etturi ees, mitte taga. Võtsin viigi vastu.

Põdersalu vastu olid mul valged ja mängisime keskgambiiti. Alustasime käikudega 1. e4 e5 2. d4 ed 3. Ld4 Rc6 4. Le3. Hiljem oli mul lipp g3 ja vanker e1, f-ettur oli kolmandal real. Vastasel oli ratsu g6 ja ta käis Oh4 kvaliteedivõiduga. Hiljem võtsin väljal e5 vastaselt ära viguri, vaadates, et väljal a1 lipuga matti ei ole, sest oda lööks e5:a1, aga vastane pani käiguga La5-e1 ikkagi mati.

0 vastukaja: