reede, detsember 29, 2023

Diktatuurid ja poed

Isa ütles, et tuleks raamatust järele vaadata, mis on fašismi miinimum. Vastasin, et ma mäletan, mis see on. Lugesin Nolte fašismi miinimumi peast ette, ma polnud küll kindel, kas päris õigesti. Tahtsin lisada, et Nolte järgi piisab ühest tunnusest, et fašism oleks olemas. Siis mulle tuli meelde, et ühest tunnusest ei piisanud Noltel, vaid Ecol.

*
Läksin ühte ruumi, kus toimus hääletus. Nägin selles diktatuuri kujunemise ilmingut, et hääletused toimusid eraldi suletud ruumides. Lisaks veel, kuigi kõik hääletasid ühte moodi, oli hääletuse läbiviijal õigus kuulutada hääletuse tulemus vastupidiseks.

*
Raamatukogul oli uus kord, et ülikooliga mitte seotud inimesed ei saanud enam raamatuid koju laenutada. Leidsin, et see on halb, sest vanemaks jäädes ei pruukinud ma enam suuta lugemissaalis istuda.

*
Ütlesin, et kui keegi toob poest kommi, siis ma maksan kommide hinna kinni. Lisasin, et ma enam ei mäleta, mida ma just lubasin. Isa tõigi poest kommi. Ta ütles, et hind on üle 80 euro. Sellist hinda ma ei tahtnud kinni maksta, lubadust andes olin arvanud, et hind on maksimaalselt 10 ja 20 euro vahel.

*
Kõndisin poes ühe tüdrukuga kõrvuti. Mulle hakkas selline tegevus tobe tunduma. Oletasin, et ma tohin samal ajal teist tüdrukut ka vaadata. Minuga koos olev tüdruk ütles, et ta paneb toidu sisse ühte ainet. Minu mälu järgi see aine oli mürgine. Küsisin, kas ei panda ühte teist ainet. Tüdruk vastas, et erinevaid aineid võib panna.

0 vastukaja: