laupäev, märts 23, 2024

Tundmatute jäljed

Leidsin Pärmivabriku bussipeatusest kellegi saapad. Võtsin need koju kaasa, et pärast politseisse viia. Aga kodus hakkasin mõtlema, et võibolla oleks need pidanud bussipeatusesse jätma, keegi võis need jalast võtta ainult jões ujumise või sellel suusatamise ajaks, ta võib varsti neid otsima hakata. Läksin sinna bussipeatusesse tagasi ja mõned pereliikmed tulid kaasa. Bussipeatuses lugesin võõrkeelset teksti. Arvasin ühe väljendi tähendusest aru saavat, aga kui sõnaraamatust üle kontrollisin, olid seal teistsugused vasted.

*
Läksime talve lõpul Meelvale. Nagu ka eelmisel talvel, oli siin keegi käinud jälle asju puruks peksmas. Võibolla külaelanikele ei meeldinud, et linnainimesed maale tulevad ja eri soost inimesed koos saunas käivad. Meie perest oli siin talvel uut aastat vastu võtmas käidud, sel ajal ei oldud purustajatega kohtutud. Tõnu tegi vineeri sisse mitu sälku, et erinevad inimesed hakkaksid erinevast sälgust edasi saagima. Ta küsis, kas ma ka saen. Mõtlesin, et võiks saagida, aga mul võib joon kõver tulla.

1 vastukaja:

Anonüümne ütles ...

Meelva vo merjaugri hüdronüüm tarkusejõele... Jõeasemel on nüüd siis soo(järv), nagu ma aru saan. Lähisugulased oleks veel Meelis (= taiplik) ja male(va).