pühapäev, märts 24, 2024

Male ja geograafia

Läksin maja katusele. Üks poiss keeras minu järel katuse ukse lukku. Näitasin talle, et see on kasutu, sest ma saan käe ukse kõrvalt mööda pista ja ukse lukust lahti keerata. Istusin katusel ilma riieteta. Aga kuulsin, et trepist tuleb üles naisi. Tahtsin kiiruga mõned riided selga panna, aga ei olnud kindel, kas ma jõuan piisavalt kiiresti.

*
Sai läbi pikk maleturniir. Teatati, et homme algab järgmine pikk turniir. Mõtlesin, et kahte ma järjest ei mängi, muidu kurnan ennast liiga ära. Mõtlesin, et Seljodkiniga oli hea mängida, ta valmistas ette palju enda leiutatud avanguvariante. Minu praegune vestluskaaslane nägi välja nagu Seljodkin, aga pidi olema keegi teine, sest Seljodkin oli surnud. Mõtlesin, et avanguteooriat on parem mitte pähe õppida, muidu läheb liiga suur osa elust kontrollimisele, kas see on peas. Üks maleturniiril osalenu ehk represseeritu ütles, et see vangistus jätab eluaegse jälje nii represseeritutele kui ka represseerijatele.

*
Olime koolis. Õpetaja käskis avada töövihikud. Rääkisin pinginaabrile, et mul geograafia töövihikut ei olegi, mulle seda õppeaasta alguses ei jätkunud. Õpikutega on olnud sama lugu, et istun viimases pingis ja jään õpikust ilma, sest neid on ühevõrra liiga vähe. Võib ka esimeses pingis istudes ilma jääda, kui õpikuid saadetakse ringiratast ja uksepoolses reas tulevad need tagant ette. Küsiti, kui kauge on Peterburi. Vastasin vana linnanimega, et ma pakun, et Leningrad on 500 kilomeetri kaugusel. Parandasin, et tegelikult ei ole vast vahemaa suurem kui Tartust Tallinna. Artur ütles, et seda saab kaardi pealt vaadata. Mõtlesin, et võiks vastata, et ma tean, aga ei viitsi.

0 vastukaja: