neljapäev, juuli 28, 2005

Juudas

Täna ei ole tuju unenägude tegelaste nimesid välja kirjutada. Esimeses unenäos teatati pealegi kolme inimese surmast. See juhtus ühel vabaõhu muusikaüritusel. (See ei olnud Viljandi folk, pigem toimus Tallinnas.) Kõik kolm olid tuntud inimesed. Ühele neist tulistati rakett suhu. Edasi minnes selgus aga, et üks neist meestest elas kanalisatsioonis edasi, või ka teised. Surmast teatamine oli ainult pettemanööver. Mees oli küll vana, aga tervisel ei olnud tal häda midagi ja ta oli rõõmus. Paistis, et ta elab igavesti. Läksin ka kanalisatsiooni ja istusin lauda.

Edasi nägin unes, kuidas mulle tuli teha keele sisse auk. Tehti vale auk ja selle järel tuli teha õige auk. Esimesest august tuli palju verd. Arvasin, et siis tuleb verd ka õigest august. Maksin suure kuhja müntidega. Mulle anti 8-kroonine münt tagasi. Kõrvalt öeldi, et ainult üks münt, aga mina ütlesin, et seda on üle poole summast. Sõitsime saaniga Tartusse. Juudas istus saani tagumises otsas ja sai teel karistuseks oma pahategude eest surma. Mul oli temast väga kahju.

Otsustasin teist korda ülikooli astuda. Olin kindel, et saan sisse, sest valitud erialal oli konkurss alla kahe inimese kohale. Lahendasin sisseastumiseksami ruumis eksamiks valmistumiseks maleülesandeid. Siis sain teada, et eksam ja maleturniir on mõlemad järgmisel päeval. Ma ei teadnud, kumba valida.