kolmapäev, juuli 06, 2005

Kokkuvõte, autojuhtimine, arvutid

Juba joonistasin detaile tänastest unenägudest paberile, nüüd ka kirjutan nad üles, kuigi jutt ei tule kõige ilusam.

Kirjutasin Tõnu ülikooli lõputööle kokkuvõtet. Kui olin tekstile punkti pannud, võtsin ka töö tarvis uriiniproovi. See valgus Tõnu voodi alla laiali. (Voodi oli seal vist 11 aastat tagasi viimati.) Hakkasin seda plastmassist prügikühvliga vaiba seest välja kraapima ja pabertorbikusse kallama. Selle alt otsast hakkas vedelik varsti uuesti põrandale tilkuma. Kogemata läks see ots mulle korraks ka suhu.

Juhtisin autot kodu suunas. Mõtlesin samal ajal, et peaks vaikseks jäänud poeesia listi saatma luuletuse "Ärritus", mis oleks mõeldud lugejate ärritamiseks. Luuletus pidi olema pühendatud Elaanile, sest kui tema on mind halvustavaid luuletusi kirjutanud, siis võin mina temaga sedasama teha. Mõtlesin luuletuse ka välja. Selle iga teine rida oli "kaske, kaske" ja ülejäänud neli rida olid omavahel süliriimis. Vabaduse-Riia ristmikul sõitsin kogemata punase fooritule alla. Vaatasin tagasi, kas seal olev kahtlane auto ei ole politseiauto. Tundus, et ei ole. Mõtlesin, et võiks tagurdada foori alt välja, aga sõitsin ikkagi edasi, sest juba foori alla sõitmisega oli liikluseeskirju rikutud ja päästa polnud enam midagi. Ütlesin vendadele, et ma olen ju rääkinud, et võin ajada segi piduri ja gaasipedaali, seda tõestab nüüd see, et ajasin segamini rohelise ja punase tule. See tuli sellest, et roheline ja punane tuli olid korraga näha, kuigi neid näidati erinevates suundades. Kodu juures parkimisteel põrkas meie auto nurkapidi vastutuleva autoga kokku. Roolis oli avarii ajal juba üks vendadest. Üks vend ütles auto kõrval teisele: "See oli sinu esimene avarii."

Pidin ostma uue arvuti. Klaus oli ostnud Netscape4-ga arvuti hiljem kui Netscape5-ga. Võibolla oli Netscape4 siis parem programm, kuigi vanem. Netscape4 oli värviliste kärgede kujutisega, Netscape5 õudustunnet tekitava lokkis juustega poisi omaga, millist ma enam ei tahtnud. Küsisin, kuhu on kadunud rikki läinud arvutid, kas need on prügikasti visatud. Seepeale ütles Küüts, et tema leidis endale arvuti prügikastist. Olime laia papist prügikasti kõrval.