esmaspäev, oktoober 10, 2005

Uneseeria

Nägin unes, et küsisin Oudekkilt, et miks ta Tallinna linnavolikogusse ei kandideeri. Ta vastas, et sellepärast, et ta mõtles kogu aeg, kumb talle vähem meeldib, kas mustad mehed või suur koer, ja lõpuks leidis, et suur koer. Mulle meenus, et kui läksin mööda Pikka tänavat kanali ääres ja seal Oudekkit seismas nägin, olid lähedal tõesti mustades nahkriietes mehed ja üks koer.

Järgmises unenäos joonistasin pilti sellest, kuidas Oudekki seal Pikal tänaval seisis. Joonistasin selle ühest lasteraamatust maha. Kui Oudekki valmis oli, jäi paberi ülemisse ossa veel tühja ruumi ja hakkasin sinna joonistama neid mustades riietes mehi Oudekki selja taha. Originaalpildil oli ühe mehe kraele kirjutatud, et see on maneristlik, aga oma pildile ma seda ei kirjutanud.

Nägin unes, kuidas sõitsin koos Toomaga autos. Hakkasin korduvalt Toomast õpetama, kui ta millelegi otsa sõitma hakkas. Mõtlesin, et kui juhi kõrvalistmelt ära näen, millal avarii tulema hakkab, siis pean seda ka juhi kohalt nägema.

Nägin uuesti unes esimeses unenäos Oudekkiga toimunud jutuajamist. Nüüd olime köögis. Edasi küsisin talt, et kas ta praegu alkoholi ei tarvita. Ta vastas, et ei tarvita. Ma küsisin, et kas alkohol teeb siis selle kahjulikumaks. Ta vastas jaatavalt. Mõtlesin algul küsida miks, aga küsisin hoopis mispärast. Oudekki hakkas seletama midagi pikemalt mineraalveest ja keedetud veest, aga ma ei saanud seda juttu täpselt jälgida, sest kööki tuli järjest kolm inimest juurde.

Nägin unes, kuidas üks tüdruk murdis suusa ära. See tegi mulle rõõmu, sest nüüd sain tema suusad endale. Hakkasin nendega sõitma, aga varsti selgus, et see paks tüdruk oli sõitnud mäest alla palju suuremate kiirustega.

Nägin unes, kuidas näidati fotosid Lossi ja Ülikooli tänava nurgast. Olime ise samal tänavanurgal. Ma ei olnud kindel, kas seal seisavad samad majad, mis fotodel. Igatahes olid seal ühiselamud. Läksime edasi. Oli antud lahendada maleülesanne, mis seisnes selles, et tuli partiile lõpp leida. Keegi oli saatnud e-maili küsimusega, mis partii see selline on. Aga Tirol oli ülesande ära lahendanud, andnud mati käiguga Oh1 ja kirjutanud selle järele veel "oeh".

Nägin unes, kuidas lapsed ronisid mitmest küljest korraga ristuvale ronimispuule. Osad olid kristlase, teised islamiusulise näoga. Oma usukaaslaste nägude nägemine tegi neile rõõmu, teiseusuliste näod tekitasid võõrastust. Klaus rääkis enda leiutatud Aafrika keeles, mis koosnes ainult täishäälikutest.

Nägin unes, kuidas mängisin Jürgeniga malet. Käisin Oc4, nagu olin käinud ka eelmises mängus. Siis olin kahinud edasi Of7, mida Jürgen pidas nähtavasti siiani veaks, kuigi sain varsti peale seda võiduseisu, nagu nüüd emale seletasin. Rääkisin veel, et praeguse partii puhul ütles Jürgen, et oda käis c4, et sealt kohe lahkuda, käies ise b5, mille peale taganesingi Ob3, aga selgitasin, et Jürgen ei tea, mida tähendavad etturinõrkused. Käiguga b5 oli ta oma ettureid nõrgestanud. Mõtelsin, et mul ei tohiks midagi karta olla, sest ta ei saa eriti avanguid tunda, kuna pole malega tegelenud. Mõtlesin veel, et ta võiks tulla oma etturiga b3 ja selle seal kahida, siis jääks tal b ja c liin mõlemad enda poolt vabaks ja ta saaks hakata ründama minu pika vangerduse teinud kuningat. Jürgen ütles, et raamat "Matt", mille vanaema käest sain, on tegelikult ühe Anne ja Ago poja oma ja tuleks tagasi anda. Mina olin arvanud, et sain selle endale. Vanaema tuli ja pakkus veel viit maleraamatut. Üks raamat oli venekeelse pealkirjaga "Saksa fašism". Lugesin selle tagakaanelt saksa keeles, et raamatu autor suhtub fašismi ausalt. See oli pisut kummaline, sest raamat oli välja antud Nõukogude ajal. Kuigi tagakaanel oli see tekst kolmes keeles, oli raamat seest ainult venekeelne.

0 vastukaja: