pühapäev, november 11, 2007

Korporatsioon "Herilane"

Üks klassivend rääkis, et teine klassivend on asunud kooli lähedal hambaarstina tööle. Ütlesin, et see on selleks, et mina tema juures käiksin. Tegelikult ma polnud käinud. Hiljuti olin käinud hambapolikliinikus hambaarsti juures. Nüüd läksin lisaks tavalise polikliiniku hambaarsti juurde, et vaadata, mida tema minu hammastest arvab. Seal polikliinikus vaadati asja teaduslikumalt. Tundus, et igemed on hammaste sisse paistetades hambad poolitanud. Arst uuris natuke minu hambaid. Enne edasi uurimist andis ta mulle ühte rohtu. Tundsin, kuidas uni tuleb peale. Mulle meenus, et olin ka eelmine kord seda rohtu saades magama jäänud. Vajusin nüüd põrandale pikali. Hetk enne magama jäämist tundsin kuumust ja sain aru, et on läinud halvasti ja ma olen pikali vajunud kuuma pliidi kõrvale. Kui ohtlik see oli, seda ma täpselt ei teadnud, aga liigutada ma enam ei jaksanud.

Mul paluti väike köök vabastada, sest kohe pidi saabuma keegi, kes hakkab koos isaga sinna uut tapeeti panema. Võtsin oma värvipliiatsid kaasa ja läksin teise ruumi. Tapeeti panema tuli Berk Vaher, sest isa oli palunud, et keegi Kirjanike Liidust appi tuleks. Võtsin suures köögis tabletti. Pisikesse kaussi olid pandud eelmistel kordadel järgi jäänud terved ja poolikud tabletid. Mõni tablett oli rohi, mõni komm. Pärast "Vaba Euroopa" saadet öeldi mulle, et seal oli minust räägitud. Kõigepealt oli minu nime nimetatud saatelõigu tutvustuses, seejärel ka ühes lauses saatelõigus. Saatelõigu teema oli hoopis täna esitletud isa kodulehekülg. Tegelikult oli isal kodulehekülg olnud ka varem, aga nüüd oli seda natuke täiustatud. Keegi oli isale seletanud kodulehekülje kasulikkust. Järgmisel päeval läksin väiksesse kööki uut tapeeti vaatama. Isa ei olnud rahul, et seda seina pannes olid tapeedi sisse tekkinud muhud. Mina ütlesin, et minu jaoks on põhiline, et uus tapeet on kollane nagu vanagi. Lisasin, et vana oli natuke määrdunum.

Köögi aknast oli sisse pääsenud kaks herilast. Teadsin, et herilasi ajab vihale see, kui teha äkilisi liigutusi. Aga kui nad minu keha vastu läksid, siis tegin ma paratamatult äkilisi liigutusi. Nende järel tuli põgeneda. Tõusime koos vendadega üles Paide sauna eesruumis. Akna peal lendasid suured kärbsed. Akna all seinal elasid pikad ussid. Need olid nende kärbeste vastsed. Kui läksin õue peale, räägiti, et Tartu Ülikoolis tahetakse asutada korporatsiooni "Herilane". Mulle tundus herilaste järgi korporatsiooni nimetamine imelik. Küsisin, mis on selle korporatsiooni eesmärk. Vastati, et konnatiik. Paide vanaema läks sauna vaatama. Ta küsis, kes on kraanist vett lasknud. Vastasin, et mina pole seda teinud. Vanaema näitas, et vesi oli voolanud lavaruumi all olevasse keldrisse ja toidu hukka ajanud. See, kes minuga rääkis, oli Siiri. Ta hakkas eesruumi akna alt ussikesi surnuks lööma. Minu arvates oli nii suurte loomade tapmine kole ja ma põgenesin.

0 vastukaja: