laupäev, detsember 29, 2012

Esimesed katsetused

Kõndisin maja kõrval peenardel. Ülikool pidi tegema uurimistööd, mis taimed seal kasvavad, aga oli sellega hilja alustanud. Hakkasime autot kodu poole lükkama. Selleks tuli ta saada rööbastele, mis koosnesid laudseinast. Võibolla ma lükkasin liiga nõrgalt. Nurkades tuli autot pöörata. Minu ees oli üks maleseis. Teised naersid ja ütlesid, et ma olen pime, sest ma ei saanud kohe aru, mis on õige käik.

*
Oli magamamineku kellaaeg. Vend ütles, et ta paneb nüüd laualambi kustu. Läksin teise ruumi. Seal oli teine vend, kes hakkas mind torkima. Mina torkisin teda alati ainult enesekaitseks, aga tema oli valmis esimesena alustama.

*
Ema tõi keldrist minu vanu pabereid üles. Need olid suured lahtised lehed, kuhu olin kirjutanud mõtteid erinevatel teemadel. Praegu kirjutasin mõtteid kaustikusse ja oskasin seda hästi teha, aga nendel lahtistel lehtedel olid alles minu esimesed katsetused. Ma polnud teadnud, kuhu need paberid olid jäänud. Nüüd selgus, et ema oli need vahepeal keldrisse viinud. Kuigi tegemist oli algeliste katsetustega, oli ema meelest siiski lõbus neid lugeda. Mõtlesin arstile rääkida, et mul on vedanud, sest ma räägin ja kirjutan segaselt ja kõik mõtlevad, et ma teen nalja. Ema ütles, et ma pean täna habeme maha ajama. Ta lisas, et see on hea, et mul on habe. Uksest tuli sisse Toomas, kes sai aru, et tema peab habet ajama. Ta oli alles kooliõpilane ja ei olnud seda veel kunagi teinud.

*
Vaatasime olümpiamänge. Näidati korvpalli. Mängisid Ameerika Ühendriigid ja üks teine riik. Algul läks mäng tasavägiselt, siis jäid ameeriklased taha. Nad ei saanud enam ühtegi korvi sisse. Seda veel olümpiamängudel, kus nad oleksid pidanud olema kõigist tugevamad. Üks ameeriklane hakkas vastase käest palli lahti kangutama. Arvasin, et ta saab vea. Aga kohtunik ei vilistanud. Ameeriklane kangutas ja kangutas. Klaus ütles, et kõike pole reeglites kirjas, sest see ei ole ette teada, milline mäng tuleb. Ameerika jäi taha 50:176. Otse enne lõpuvilet said nad veel ühe kolmepunktiviske sisse, mis tegi vaatajatele nalja. Tulemus oli 53:176. 176 oli kõige suurem punktide arv, mida ma ühes mängus olin näinud.

*
Pille ütles, et tuleks juba sügis ja läheks juba lapsed lasteaeda. Ta ei tahtnud neid kogu aeg hoida. Mõtlesin, et mina ei saa endale lapsi lubada, sest ma tunneksin nende pärast liiga palju hirmu. Kuigi kui nendega kogu aeg koos oleks, siis võibolla läheks hirm üle. Kui nad saltot tahaksid hüpata, siis ütleksin, et enne ei või, kui neile on seda õpetaja õpetanud.

0 vastukaja: