teisipäev, detsember 18, 2012

Kõne eest vallandamine

Sõitsin linnaliini bussis. Kui olin väljunud, tuli juht mulle järele ja küsis, kas minu fotoaparaat jäi bussi. Vastasin, et see ei ole minu oma. Juht ütles, et siis viib ta selle bussijaama leiubüroosse. Läksin järele teistele, kellega ma olin bussis koos sõitnud. Nad ütlesid, et meil oli kaks fotoaparaati.

*
Sõitsime maaliini bussis. Kontroll tuli peale ja küsis, kas meil on volitus sinna kohta sõitmiseks, kuhu me teel oleme. Pille näitas enda ja Hennu volituse ette. Minu oma ta ei näidanud, sest seda oleks võibolla kehtetuks peetud. Kontroll ei hakanud seda küsima ka. Henn ütles kontrollile, et see ei unustaks, et ta on seal kohas käimisest tehtud fotodele kogu aeg allkirju kirjutanud. Kontroll küsis kahtlustavalt, kas Henn võttis jaanuaris ka tablette. Tee ääres olid suunaviidad isa nimega. Läksime autost välja, et vaadata, mis selles suunas on. Autosse tungisid võõrad mehed, et autost asju röövida ja tervet autot endale võtta. Püüdsin neid takistada. Mulle tuli meelde, et ühes kohas oli kirjas hoiatus, et parkimisplats on võitlusväli. Need mehed olidki siin isa oodanud, aga auto kätte saamiseks olid pannud välja viidad, mis näitasid isa tegelikust asukohast vastassuunas. Kui mehed olid tagasi löödud ja me jätkasime sõitu, ütles isa, et ta on Musta mere ääres käinud ja sai hääle järgi aru, et need mehed on sadistid.

*
Üks poiss sai koolis halva käitumise eest karistada. Lõpuaktuse kõnes ütles õpetaja sellest hoolimata, et see poiss on klassivanem. Direktor lasi selle eest õpetaja päevapealt töölt lahti. Teised õpetajad kutsusid kokku koosoleku, et arutada küsimust, kas vallandatud õpetajat ei peaks tööle tagasi võtma. Poissi koosolekule ei kutsutud, vaid tema isa. Seal puhkes tal direktoriga vaidlus. Vajutasin paberist volditud karbile lohu sisse, et seejärel servad kokku liimida. Lugesin kõndides. Mõtlesin, et ma ei saa seekord materjali raja lõppu jõudmise hetkeks läbi vaadatud. Siis tuli meelde, et eelmine kord ei olnud ka saanud, vaid materjali lõppu jõudsin, kui olin juba mõned sammud raja tagumisest otsast tagasi kõndinud.

0 vastukaja: