pühapäev, oktoober 27, 2013

Kalad vannivees

Krister läks tahvli ette ja hakkas pidama kõnet. Kirjutasin Kristeri ja Tooma kõned üles. Krister küsis kõne lõpul, kes on põranda pühkimata jätnud. Kommenteeriti, et Krister on igavaks muutunud.

*
Läksin bussiga sõitma. Kui peatus lähenes, muutus mul järjest raskemaks püsti jääda, sest terve bussitäis inimesi hakkas juba maha minema ja pressis mulle selga.

*
Vaatasin Setumaa kaarti. Osa Setumaast kuulus Eestile ja osa Venemaale. Avasin kaardil oma postkasti. Ka muude asulate juurde ilmus märkeid, et on tulnud uus kiri, siis avasin ka neid. Algul avasin ka Venemaale jäävaid asulaid, aga hiljem ainult Eesti omasid, sest Venemaa omades võis olla viirus. Mõned asulad nägid kaardil välja väga suured. Üks nägi sellepärast, et seal peeti suusavõistlusi. Kõrvalruumis toimus maleturniir. Üks poiss kutsus teist vaatama, et kolmas mängib melanhoolse näoga. Läksin ka vaatama. Mängijal oli tõesti kurb nägu, aga ma ei saanud aru, mis ta seisus nii kurba on. Varsti ta lahkus turniirilt. Öeldi, et tal juhtus kodus õnnetus. Läksin koos ühe poisiga paadiga sõitma. Küsisin, kuidas ma saan ennast niimoodi pingi keskele kohendada, et paat ümber ei läheks. Poiss ütles, et ma prooviks. Proovides mul see õnnestus. Kalda äärde sõitsin üksi. Märkasin, et paadi küljes on pragu. Küsisin kaldale jõudnud poisilt, kas mina sõitsin paadile prao sisse. Poiss vastas, et ei tea. Hakkasin ujuma, vedades paati enda järel. Ujudes liigutasin ainult käsi. Jalad püsisid liikumatult pinnal, aga kui see poleks olnud unenägu, siis võibolla poleks püsinud.

*
Läksin vannituppa. Kraani peal rippus vihmauss. Mõtlesin, et prooviks seekord niimoodi kala püüda, et ma ei aja õngekonksu ussile sisse, vaid panen ussi konksu peale rippuma. Selleks, et vanni kalad tuleksid, tuli vann vett täis lasta. Varasematel kordadel vanni vett lastes olid sellesse kalad tulnud. Aga nüüd polnud see vist enam võimalik, sest kraanile oli võre ette pandud, mis kalu läbi ei lasknud. Mõtlesin, et läheks vanni. Tuletasin meelde, et ma eelmine nädal saunas ei käinud. Siis võisin vanni minna. Lasin vanni vett täis, siis lasin vee ära ja pärast seda vanni uue vee. Riideid võtsin vahepeal seljast ja vahepeal panin selga tagasi.

0 vastukaja: