esmaspäev, oktoober 14, 2013

Raske valida

Tänavu on raske otsustada, kellele valimistel hääl anda. Kõige tähtsamad on mulle nii maailma kui ka linna tasandil küsimused, millega võiks tegeleda rohelised. Maailmas tuumasõja oht ja globaalne soojenemine, linnas ähvardused parke raiuda ja autode arvu kasv. Aga roheliste nimekirja Tartus ei ole. Nimekirjas Vabakund on väidetavalt roheliste kandidaadid, aga sealt ma ei leidnud ühtegi isikut, kellest ma nii palju head teaks, et tahaks talle häält anda. Siis võib valida veel rahvuslikest vaadetest lähtuvalt. Arvesse tuleb kolm nimekirja - IRL, Konservatiivne Rahvaerakond ja Isamaaline Tartu Kodanik. Neist kõige rohkem meeldivaid ja tuttavaid nimesid on esimeses, aga ennast viimasel aastal kõige paremast küljest näidanud kandidaat kolmandas. Peab veel mõtlema.

1 vastukaja:

siimisker ütles ...

On tõsi, et suuremat osa Vabakunna kandidaatidest ongi tuntud nende endi ringkonnas, oma kohalikes kogukondades, seltsides ja MTÜ-des.

Samas ei saa kohe kuidagi öelda, et need inimesed oleks aktiveerunud valimistega seoses - valdav osa meist on olnud ühiskondlikult aktiivsed pikka aega, ilmselt vist loomusunnist lähtuvalt.

Vabakunna kandidaatidega saab lähemalt tutvuda meie kodulehel:
http://www.vabakund.ee/et/kandidaadid

Täna (18.10.2013) oleme ka kohatavad linnaruumis, kui ilm päris tormiks ei pööra, siis meie kandidaadid teevad rahvaga juttu Rüütli ja Küütri tänava nurgal alates 17:00.