reede, september 24, 2021

Suvine jahenemine

Läksin köögist tuppa. Ema istus arvuti taga. Rääkisin talle, mis köögis oli toimunud, aga ema ei vastanud midagi. Küsisin, kas ta kuulis, mida ma rääkisin. Ema ikka ei vastanud. Ta tegi arvutusi seoses elektrihinna tõusuga. Ta ütles, et pärast hinnatõusu ületab meie pere kuusissetulek väljaminekut täpselt kahe euroga. Aga mõned päevad kuust olid veel ees. Mõtlesin, et võibolla ma pean sissetuleku suurendamiseks laskma endale töövõimetoetust maksma hakata.

*
Tahtsin oma kirjutuslaua taha istuda, aga seal istus Tõnu. Ootasin laua kõrval, millal ta eemaldub, aga võibolla oli tal kavatsus see koht endale jättagi. Mul olid blogist mitme viimase nädala sissekanded kustutatud. Mõtlesin, et võibolla seda tehti sellepärast, et paari nädala eest avaldasin blogis reklaame, kuigi reklaamid ise olid alles. Mul olid kustunud blogisissekannetest kaustikutes koopiad ja tahtsin koopiate järgi sissekandeid taastada. Aga ma ei leidnud neid kaustikuid enam kapist üles. Mõtlesin, et sellest pole midagi, et ma ei kanna neid kaustikuid enam koolis kaasas, kui need on kodus olemas. Aga mul oli sama ainet kirjutatud erinevates tundides erinevatesse vihikutesse. Kaks kaustikut olid pahupidi keeratud. Kui ühe neist kaantest sulgesin, siis nägin, et see on üks otsitavatest kaustikutest.

*
Oli august, aga täna oli juba lumi maha sadanud. Öeldi, et suve esimene pool oli väga palav. Mõtlesin, et palav oli märtsist juunini. Täna maha sadanud lumi võis veel sulada. Läksin Klausiga maaliinide bussijaama taga oleva kassa juurde. Seisin sabas Klausi kõrvale, sest ta oli vend. Aga mõtlesin, et võibolla minust tagapool seisvad inimesed arvavad, et ainult ema ja laps võivad hilinemisega kõrvuti seista. Seetõttu läksin ikkagi saba lõppu. Saba oli juba kasvanud, aga liikus kiiresti edasi. Kassasid oli vähemalt üks, võibolla ka kaks. Sain selle kassa juurde, mis kindlamalt kassa oli. Klaus tahtis minu eest maksta, aga ta magnetkaart tõrkus. Võtsin enda magnetkaardi, mis ei tõrkunud. Klaus hakkas ikkagi veel omalt poolt maksma.

0 vastukaja: