pühapäev, august 07, 2011

Kummalised parandused

Sain kätte lõpukirjandi. Seal oli tehtud punasega üsna palju parandusi, aga hinnet ei olnud need eriti mõjutanud. Kooliajal ma polnud kunagi tähelepanu pööranud, mis parandusi tehti. Nüüd olin vahepeal otsustanud, et pean kõigist oma vigadest õppima. Seetõttu hakkasin tähelepanelikult vaatama, mida oli parandatud. Kahes kohas oli tõmmatud punane joon alla g tähele, ilma et seal oleks mingit viga olnud. Võibolla oli õpetajale tundunud tähe konks liiga suur. Olin g-tähti kirjutanud kogu kooli vältel, aga kunagi polnud öeldud, et nendega oleks midagi valesti. Kui vaatasin mustandit, leidsin vist parandustele seletuse. Seal oli mul tõesti läinud g tähtede joonistamine sassi ja olin esialgsetele konksudele uued otsa joonistanud. Õpetajad nähtavasti märkasid, et mustandis on sellised vead, ja arvasid ekslikult, et olen need ka puhtandisse ümber kandnud.

*
Kunagi olin ajalehe malenurki läbi vaadates leidnud Tõnu partii. Tõnu oli esimest korda võistlustele tulles võitnud kuue käiguga Heuerit. Mina olin malet mänginud palju kauem, aga minu partiisid polnud kunagi ajalehes avaldatud. Heuer oli kohe alistunud, kui Tõnu võiduseisu sai. Mina olin Heueriga teinud ainult ühe viigi. Aga järele mõeldes pidi see Tõnu võidupartii esinema ainult mõnes unenäos, sest ei tundunud loogiline, et Heuer oleks algajaga mängides ainult lipu kaotamise tõttu alistunud.

*
Lamasin hommikul voodis. Võtsin kätte fotoaparaadi. Sellel oli lisaks pildistamisvõimalusele ka filmimisvõimalus, aga kui ma seda katsetanud olin, ei olnud filmimine õnnestunud. Nüüd nägin, et filmikaamera oli aparaadist välja tulnud, järelikult oli keegi seda vahepeal proovinud. Proovisin ka ise. Nüüd filmimine õnnestus. Esimeste ebaõnnestumiste peale olin jäänud rahulikuks, sest võis ette näha, et lõpuks tuleb kõik välja. Aga see, et oli esinenud ebaõnnestumisi, näitas ikkagi, et aparaat hakkas tasapisi rikki minema. Filmisin kõike ettejuhtuvat. Vahepeal läksid liigutused kontrolli alt välja. Mõtlesin panna video pärast oma blogisse. Varem olin arvanud, et see võtaks liiga palju mälu, aga nüüd ma sellest enam ei hoolinud.

*
Mulle tuli meelde, et pärast seda, kui ma avastasin Helina uue blogi, ei olnud ma seda rohkem kordi vaadanud. Tema vana blogi lugemise olin lõpetanud selle peale, et seal enam uusi sissekandeid ei ilmunud. Uues blogis oli ta jälle sageli kirjutama hakanud, aga mulle oli vahepeal tema kirjutiste lugemine võõraks jäänud. Ühte tema blogi ma veel külastasin.

0 vastukaja: