teisipäev, august 16, 2011

NLKP juhtide matused

Nägin aknast, et vastastänaval seisab kolm jõmmi. Natukese aja pärast tundusid nad ikka alles olevat, kuigi olid natuke asukohta vahetanud. Kontrollimiseks pildistasin seda kohta ja seejärel vaatasin fotot suurendusega. Näitasin ka teistele, et seal on kolm jõmmi. Klaus näitas vastu enda fotoaparaadiga tehtud pilti. See oli hästi pikliku kujuga ja lai. Minu ja Klausi fotoaparaadi vahe oli, et minul oli digiaparaat, aga Klausi aparaat tegi fotosid paberile. Pildistasin Klausi tehtud fotot tema aparaadiga. Kui Klausi tehtud foto oli üleni terav, siis minu tehtud koopial jäi teravaks ainult paarike paremal serval, mille vastu ma olin rohkem huvi tundnud, teised üksikult seisvad inimesed tulid udused.

*
Vaatasin ühte võrgulehekülge. Seejärel tegin oma blogisse muudatusi. Seni olid mul parempoolsel külgribal olnud viited ainult oma kirjutistele, aga nüüd panin kaks viidet leitud võõra ingliskeelse lehekülje alaosadele juurde. Lisasin ühe viite, aga varsti mõtlesin, et varsti kustutan selle ära. Kaevasin liivakastis liiva. Liiva sisse oli peidetud maasikaid ja teisi vilju. Vist üks junn ka, aga seda ma lähemalt ei uurinud.

*
Hiljuti olid surnud Andropov ja Tšernenko. Või nad olid juba ükskord varem ka surnud. Aga nende järel oli surnud ka Brežnev, kellel see oli esimene kord surra. Mulle oli matustel osalemine liiga raske, aga õnneks maeti Brežnev Tartusse, kus oli kergem kohal viibida. Istusin matusetseremoonia ajal tugitoolis. Järgmiseks tulid Gorbatšovi matused, mis olid natuke raskemad, sest toimusid Tallinnas. Gorbatšovi kohta sai öelda, et ta maetakse linna, kus viibides ta arvas, et see on Riia. Mulle tundus, et ma leidsin seletuse, miks maeti Brežnev ja Gorbatšov Eestisse. Kuigi praegu oli Eesti iseseisev, tahtis Venemaa võibolla enda pealinnaks uuesti Peterburi võtta ja seda Eesti territooriumile laiendada. Ühes uurimistöös taheti kirjutada, millised olid Nõukogude Liidu valitsejate sidemed Tõnissoniga. Aga vastavate lausete jaoks ei leitud sobivat kohta, mistõttu neid mõlemaid lühendati, kuni nad kustutati lõpuks täielikult ära.

0 vastukaja: