teisipäev, august 23, 2011

Tahtsin sõita auto ja bussiga

Mängisin Vihmandiga malet. Minu seis tundus olevat läbi. Aga hakkasin mängima sama plaani järgi, mis tema vastu eelmine kord. Viisin lipu tsentrisse pikale diagonaalile, nii et see tulistaks vastase vankrit a8. Eelmine kord olin saanud viigi. Täna Vihmand mõne käigu pärast alistus. Seis oli nii terav ja keeruline, et ma ei teadnud, kuidas ma oleksin pidanud edasi mängima. Hakkasime mängus esinenud seisu analüüsimiseks mälu järgi peale panema. Kõik väljad, kuhu nupp panna, ütlesin mina. Aga kõigi nuppude asukoht mul meeles ei olnud. Lõppseisust edasi mängides läks Vihmandi seis veel halvemaks ja ta alistus lõplikult. Ma ei olnud ikka kindel, kuidas ma oleks pidanud edasi mängima. Analüüsisin seisu üksi, kui tuli Vihmand. Küsisin, kas mängus oli selline seis. Vihmand ütles, et see ei ole õige seis. Ma ei olnud kindel, kuidas mäng oli lõppenud. Küsisin Vihmandilt, kas ta ikka alistus. Ta kinnitas, et alistus küll. Aga tabelisse oli vist sellest hoolimata viik märgitud. Vihmand ütles, et ega see ei olnud mu ainuke hea tulemus, Saaremaa ajalehes kirjutati, et ma tegin Peeboga viigi. Mõtlesin, et Peeboga viik on tavaline asi, teda oleks pidanud võitma.

*
Olin ühe väikse maja ülemisel korrusel. Kuulasin raadiot. Sealt tuli muusikat. Keerasin jaamavaliku nuppu edasi. Hakkas kostma reportaaž kaugushüppevõistlusest. Ma ei teadnud, mis jaam see on, arvatavasti mõne kooli raadio. Läksin majast välja, et istuda autosse ja sõita koju. Maja ukse juures möödusin vanameestest, kes istusid maas ja hoidsid konisid käes. Mulle tuli meelde, et olin unustanud raadio kotti panna. Kui oleks niimoodi koju sõitnud, oleks tulnud varsti raadio pärast tagasi sõita. Läksin majja tagasi, et raadio ära tuua. Kõige ülemisele korrusele oli pikk tee ronida ja raadio leidmine ei olnud kindel.

*
Kõndisin mööda Jaama tänavat. Jäin bussipeatuses seisma. Tahtsin sõita mõned peatused kodule lähemale. Peatusesildile oli märgitud, et seal peatub lisaks õigele bussile veel hulk muid busse. Ma ei teadnud, kuhu need sõidavad, aga kodule lähemale pidid nad viima kõik. Tegelikult oli see peatus juba ka üsna kodu lähedal.

0 vastukaja: