kolmapäev, august 10, 2011

Lume all oli soe

Näitasin, et asparaagus hakkab potis ära kuivama. Eelmises potis oli pool asparaagust ümberistutamise tagajärjel juba kuivanud. Ema oli selle ruttu uuesti ümber istutanud ja nüüd hakkas kuivama teine pool. Ema ütles, et võibolla on asi asfalditükkides. Mõtlesin, et kindlasti, asfalt mürgitab asparaagust. Ütlesin, et asfalditükid ei lase vett läbi. Ema ütles, et meil peab potis mingi taim kasvama, õnneks on meil õunapuud. Mina ütlesin, et õunapuud on vanad ja võivad ka varsti ära kuivada. Ema vastas, et ta kohe istutab uue.

*
Helina andis mulle vaadata oma kassette. Kui olin esimesele kassetile ringi peale teinud, venis see veel kaks korda pikemaks. Kassettidel näidati tantsimist. Helinale meeldis tantsimine, aga ta polnud ise tantsida tahtnud, seetõttu teda kassettidel eriti ei olnud. Nüüd hakkas ta siiski ise tantsima ja hakati seda filmima. Ta tantsis vees ja filmiti sillalt.

*
Võtsin korvpalliplatsi kõrval särgi seljast. Eemalt tulid võõrad poisid. Heitsin aianurka pikali ja matsin ennast lume alla, jättes välja pea. Helina seisis kõrval. Ma ei tundnud üldse külma. Varsti kõndisime koos Helinaga minu maja suunas. Helina ütles, et sõidame autoga. Küsisin, kelle autoga. Helina naeris. Autoga oleks ma osanud sõita ainult väga aeglaselt. Tõmbasin särgi selga tagasi. Sel ajal ma ei näinud ümber toimuvat ja Helina kadus vaateväljast. Otsustasin talle tuppa järele minna. Aga mõtlesin, et võibolla ta läks hoopis nurga taha, seetõttu vaatasin kõigepealt sinna. Nurga taga oli küll muid inimesi, aga mitte Helinat. Päris maja taha ma ei tahtnud vaadata. Läksin trepikotta. Seal rääkis isa nende võõraste poistega. Ta õpetas, mida nad oma rahaga peavad tegema. Isa oli üks väheseid inimesi, kes kandis igal pool ülikonda. Mina olin pidžaama väel. Võõrad poisid uksest väljudes naersid, et minul ja isal erinevad riided on. Vaatasin postkasti.

0 vastukaja: