esmaspäev, jaanuar 07, 2008

Kuninga ihukaitsja

Olin kuninga ihukaitsja. Ööseks panin mõõga voodi alla. Leppisin kuningaga kokku, et panen tera seina poole, et kuningat mitte ohustada. Aga siis oli raske mõõka käiku lasta ka juhul, kui oleks saabunud kuninga vaenlased. Kuningas hakkas äkki kuritegusid sooritama. Põgenesin. Jõudsin teise suurde majja, kus liikus palju rahvast. Nägin seal neegrinaisi. Lootsin, et nad ei kasuta minu vastu nõidust. Nägin seal ka ümbersündinud kuningat. Ta ei saanud minuga arveid õiendama hakata, sest ei olnud enam sama inimene, kes enne surma. Oli olemas kaks erinevat ususüsteemi. Ühe järgi tuli kõike ebameeldivat vältida. Teise järgi tuli kannatada, et pääseda tulevikus igavestest kannatustest.

Lamasin natuke haigena voodis. Tuppa astus keegi sisse. Arvasin, et see on mulle külla tulnud Helina. Hakkasin talle rääkima töökoha saamisest. Aga selgus, et see on hoopis ema. Ta küsis, kas ta toob mulle süia. Sõin parajasti kahte banaani ja ütlesin, et olen täna kogu ärkveloleku aja söönud.

Pille ütles Tõnule, et ta ei astuks Iseseisvusparteisse. Selle partei liikmed olid enamasti väga noored, aga Tõnu poleks nende jutule vastu vaielnud. Räägiti, et see partei on ägedalt teinud palju lolle kampaaniaid. Euroopa Liitu astumise vastases kampaanias olin osalenud ka mina, aga partei oli hiljem teisigi kampaaniaid ette võtnud. Üks oli see, et partei liikmed soovisid, et hakataks jälle mängima rünnakut, kus valge käib etturid f5, g5 ja h5. Seda oli proovitud, aga valge seis oli puruks löödud. Teine kampaania oli, et börsil pokkeris ei mängitaks mustadega enam d5, sest see käik olevat kuritegelik, sest muudab valgele võitmise liiga raskeks. Sellele vastati, et enamasti mängitakse küll d5, aga on ka neid, kes mängivad b6 või d6. Ma ei tundnud pokkeri reegleid, aga seda mängu mängiti börsil selleks, et selguks, kes peab kellele maksma. Ühel tüdrukul oli oma kaardimäng, mida ta mängis. Toomas oli mulle vahepeal selle reeglid selgeks õpetanud, aga olin need jälle unustanud. Need ei olnud nii huvitavad, nagu oleks võinud arvata.

0 vastukaja: