esmaspäev, september 28, 2009

Kasutaja õigused

Sõitsime bussis. Ema seisis keskmise ukse juures. Üks mees sai vist millestki valesti aru ja hakkas vajutama ukse kohal olevat nuppu. Kartsin, et niimoodi läheb uks sõidu ajal lahti. Mehe probleem oli, et uks ei loendanud sisenejaid. Ta nimetas ema matemaatikuks. Pidime sõitma Narva-Jõesuu kaudu Narva ja sealt Rakverre. Vaatasin Virumaa maanteel aknast välja. Ütlesin, et siin on maa tasane ja madal, ma tunnen seda Vabadussõja maalidelt. Kuskil pidi kõrgemaid kohti ka olema, sest Teises maailmasõjas olid lahingud toimunud Sinimägedes. Jõudsime Narva-Jõesuusse. Seal pidime teise bussi peale ümber istuma. Ema leidis selle bussi kiiresti üles ja mina läksin tema kannul. Emal oli väga kiire reaktsioon, minul oleks otsimiseks palju rohkem aega läinud.

Helina oli mulle kirjade saatmise ära lõpetanud sellepärast, et vaatas, et ma ei istugi loengutes alati tema kõrval. Ma oleks istunud küll, kui oleksin ta ainult ära tundnud. Või siiski ei oleks, sest istumine oleks tähelepanu äratanud. Helina võibolla arvas, et ma hakkasin temaga sellepärast kirju vahetama, et olin teda ülikoolis näinud. Aga mulle tuli meelde, et kui ma kirju saatma hakkasin, ei olnud ma teda veel ühtegi korda näinud. Magasin oma voodis ja mul olid silmad kinni. Ema tuli ja rääkis, et ta tõi siia tuppa Pille asju hoiule, nüüd pole see enam ainult minu, vaid ka Pille tuba. Ta ütles, et kui ma näoga akna poole pööran, siis ma näen neid asju. Vastasin, et ma olen näoga akna poole. Teadsin seda sellest hoolimata, et mul olid silmad kinni. Uni oli üsna hõre, et ma sellest aru sain.

Tahtsin kirjutada blogisissekannet. Erinevalt varasematest kordadest ilmus kirjutamiskasti igasuguseid nooli ja käsklusi. Ette oli antud raam malelõppmängu kirjutamiseks, kuigi ma tahtsin praegu kirjutada hoopis muud. Käsklusi tuli ette ka järgmistel kirjutamiskatsetel. Ma leidsin ühe mooduse, kuidas neid maha võtta, aga see oli liiga raske. Teise arvuti taga hakkas üks vend sama probleemi üle kaebama. Ta arvas, et seal arvutis on keegi seadeid muutnud. Võis olla, et kaks arvutit on üksteist sisevõrgu kaudu mõjutanud, aga pidasin siiski tõenäolisemaks, et viga on internetileheküljel. Ütlesin, et see on Euroopa Liit. Pille lisas, et ülereguleeritud eurodirektiiv. Ütlesin, et selle saab maha võtta kasutaja õiguste alt. Tõnul tekkis seda kuuldes idee ja ta kirjutas "USER RIGHTS" all mulli sisse "EMPTY", mille järel kirjutamiskast pidi avamisel alati käskudest tühi olema. Kõndisime Paide aias. Mõtlesin, et Oldega mängides võitsin teda ära, aga järgmine kord ei võida. Läksime marju sööma. Seal oli liiga palju segavaid mesilasi. Eelmine kord neid ei olnud. Võibolla siiski olid, aga ma olin ära unustanud.

0 vastukaja: