reede, veebruar 04, 2011

Kolm ust tagaseinas

Jäin tundi hiljaks. Klassi sisenemiseks oli selle tagaseinas kolm ust, aga kõigil oli seespool laud ees, millest ei pääsenud edasi. Siseneda sai ainult viimasena avatud uksest, sest selle taga oleval laual oli Pille P. kõrval vaba koht. Istusin sinna. Õpetaja tõi meie lauale kokkupandud leivaviile ja ütles, et me need õpilaste vahel ära tükeldaks. Lõikasin kõik viilud pooleks ja sõin ühe tüki ise ära. Küsisin, kas on vaja edasi tükeldada. Aga meie lauast need viilud kaugemale ei jõudnudki, vaid jäid sinna ka pärast tunni lõppu. Lahkusin klassist. Sõitsin trepist alla ja Krister sõitis minu ees. Koolimaja muutus tundmatuks. Läksin sisse ühest uksest ja hakkasin endale söögitalonge võtma. Kui õpetaja tuli, siis põgenesin, kuigi sööklas oleksin nagunii neid talonge õpetajale näidanud.

*
Läksin haigla juurde. Uksest hakkas sisenema kari väikseid poisse. Neile tuli seestpoolt vastu minu psühhiaater. Temaga ei tahtnud ma veel kohtuda, seetõttu põgenesin. Peitsin ennast järgmise ukse seina taha. Väiksed poisid tulid ka sinna. Kui ma oleks üksi peitnud, ei oleks psühhiaater mind leidnud, aga nüüd pidi ta neile poistele järele tulema ja mind nägema. Pealegi võidi mind aknast ka näha.

*
Olin ühe oma luuletuse ülikoolis kirja pannud ning pinginaaber oli lugenud ja kiitnud. Hiljem oli sama luuletus ilmunud raamatus ja seda oli kritiseeritud. Mäletasin, nagu oleksin kirjutanud luuletuse ülikoolis arvutisse, aga see pidi vale mälestus olema, sest ülikoolis ma arvutit kaasas ei kandnud. Igatahes sain paberile ka kirjutada ja pinginaaber võis lugeda ka paberilt. Naisõppejõud nimega Kõmusaar andis referaadid tagasi. Ta ütles, et paljudel üliõpilastel on ainult kaks loengukursust, mida nad aasta jooksul külastavad - Kõmusaar ja Eesti. Mõtlesin, et tema loenguid külastatakse sellepärast, et ta annab iga aasta samad referaaditeemad ja üliõpilased kirjutavad referaadid vanemate üliõpilaste pealt maha. Või võibolla oli asi ka selles, et magistrantuuris eriti loenguid ei olnudki, ainult kahel loengukursusel pidigi osalema.

0 vastukaja: