reede, märts 30, 2012

Kolme aasta kohupiim

Öeldi, et kirjandusmuuseum läks põlema. Alles oli seal olnud veeõnnetus ja nüüd tulekahju. Aga kui me sellele lähenesime, siis oli näha, et põleb hoopis üks vabrik. Nähtavasti olid siiski vabriku tulekahjust sädemed ka kirjandusmuuseumi katusele läinud. Ütlesin, et kui kirjandusmuuseum maha põleb, siis hävib kogu Eesti ajalugu. Isa vastas, et ega kogu maja ei põle. Läksime kirjandusmuuseumi ekskursiooni tegema. Kui sisenesime ühte hoidlasse, öeldi mulle, et kuidas ma sinna saabastega lähen. Võtsin saapad näpu otsa. Teistel olid vahetusjalanõud, aga mina kõndisin sokkides. Hoidlast välja tulles panin saapad jalga tagasi. Kuna tuld kuskil näha ei olnud, jõudsin lõpuks järeldusele, et see maja siiski ei põle. Öeldi, et keegi kakas ahju. Ma ei saanud kohe aru, kes. Aga varsti taipasin, et kass. Minu meelest oleks tulnud kohe ära koristada. Teised panid alles välisukse juures saapad jalga tagasi. Seega olin mina pannud liiga vara. Istusin õuel, kui üks auto hakkas seal manööverdama. Oli karta, et ta ajab mind alla. Karjusin appi. Võibolla pidin püsti tõusma, et juht mind näeks. Aga juhid nägid väikseid lapsi ka, kuigi need olidki lühikesed. Kuigi ma püsti ei tõusnud, auto mind siiski alla ei ajanud.

*
Maaja käis poes ja ostis palju kohupiima, kuigi vanaema külmutuskapis oli kohupiima juba enne. Nüüd oli seal kolme järjestikuse aasta kohupiima kolmes ukse küljes olevas riiulis. Keskmise aasta kohupiim oli keskmises riiulis ja sellele eelneva ja järgneva aasta omad kõrgemal ja madalamal. Ülemises riiulis oli neli pakki kohupiima ja kahes järgmises kummaski kolm. Maajal oli kaks haigust. Tegelikult oli haigusi paljudel inimestel, aga väliselt ei saanud sellest kellegi puhul aru.

*
Kevad oli käes, aga lumi sadas jälle maha. See oleks olnud hea, sest siis oleks saanud veel üks kord suusatamas käia, aga traktorid lükkasid kogu lume kohe kokku. Korraks hakkasin kahtlema, et võibolla teevad kaks traktorit kanali ääres hoopis suusarada. Aga nad lükkasid siiski lund kokku. Mõned sellest hoolimata suusatasid.

0 vastukaja: