teisipäev, jaanuar 29, 2013

Propagandakarikatuur

Ajalehes ilmus karikatuur, millel kaks poliitikut omavahel rääkisid. Nende räägitav jutt oli karikatuuri kohta väga pikk. Paistis, et eesmärk ei ole teha nalja, vaid propagandat nende poliitikute kasuks. Üks poliitik rääkis esimesena ja teine vastas, et poliitikul peab olema vastutustunne, aga ta ei pea vastutust võtma. See tähendas, et ta ei pea ühegi sigaduse järel tagasi astuma, vaid proovima ise oma vigu parandada. Selline suhtumine ei olnud mulle vastuvõetav.

*
Kaks venda olid juba väikse lapsena nii haiged, et pidid kõveras käima. Aga nad tegid selle üle nalja. Paistis, et nad said vahepeal ennast sirgu ka ajada. Praegu oli kolm pereliiget haigeks jäänud ja üks neist lamas voodis. Isa helistas ühele tüdrukule. Ta rääkis, et käis koos praegu voodis lamava vennaga Venemaal ja kohtus tänaval selle tüdrukuga. Siis oli näha, et nad sobivad hästi, ja isa küsis nüüd, kas see tüdruk ei tuleks vennale naiseks, sest venna praegune naine ei ole piisavalt hea. Tüdruk hakkas midagi pikalt seletama.

*
Olime ühel peol. Ema kiitis, et üks jook on hea, sest see ei hakka kohe pähe. Küsisin, kas ta joob siis nii sageli purju, et teab, kuidas joogid mõjuvad. Peole saabus uus inimene koos koeraga. Panin silmad kinni, et mitte koera näha.

0 vastukaja: