esmaspäev, jaanuar 28, 2013

Unenägude üleskirjutamine koolikohustuse korral

Ühe mehe kohta räägiti, et tal on kaks perekonda. Üks on 2,5-line ja teine 1-line. Vaev läheb peamiselt 2,5-lise peale, aga 1-line on selleks, et keegi teda mõistaks.

*
Üks inimene oli pesnud minu särki. Ta oli leidnud taskust paberi, mida ma poleks tahtnud talle näidata. Ta ütles, et tema kui vennanaine ei saa sellest aru. Seal oli kirjutatud Helinast. See mees küsis mult, kas paberile kirjutatud jutt on päriselt juhtunud või ilukirjanduslik. Vastasin, et osalt päriselt juhtunud ja osalt ilukirjanduslik. Ilukirjanduslikust osast mingi protsent oli omakorda päriselt juhtunud.

*
Tuli uudis, et Euroopa Liidus tahetakse piiramatut liikmesriikide vahelist rännet tõkestama hakata. Osad inimesed said sellest aru, et rändamine tahetakse täielikult ära keelata, ja polnud rahul. Aga rännet taheti ainult vähendada, täpselt nii, nagu ma kunagi nõudnud olin. Mõtlesin, et siis on minu kirjutistest ikka midagi kasu olnud. Mõtlesin kirjutada eurolisti, et võibolla mäletatakse, et kunagi kirjutasin sinna listi kaks punkti, miks ma kõige rohkem Euroopa Liitu astumise vastu olen. Üks neist oli rändepiirangute puudumine. Kui nüüd minu nõudmised täidetakse, siis ei ole enam põhjust Euroopa Liitu kuulumise vastu olla. Aga ma ei teadnud, kas keegi on veel sinna listi jäänud.

*
Olin jätnud ühele blogile kommentaari. Nüüd näitas minu blogi loendur, et kaks külastajat on tolle blogi tellijad. Mõtlesin, et rohkem ma sinna blogisse ei vaata, et ma seda unes ei näeks. Ja ma ei loe enam üldse teiste blogisid, sest mulle ei meeldi, kui ma blogijaid unes näen. Klaus vaatas korraks peale, millised unenäod ma olin üles kirjutanud. Ta ütles, et me mängime neis unenägudes kogu aeg omavahel malet. Lamasin voodis ja mõtlesin, kas mul on riided korralikult seljas. Mõtlesin, et see on hea, et ei pea enam vara hommikul kooli minema, muidu ei oleks aega unenägusid üles kirjutada. Kui tahta neid üles kirjutada, siis peaks veel varem üles tõusma või kirjutama koolis. Aga koolis ma kirjutan koolivihikutesse ja need on unenägude jaoks liiga õhukesed. Kui vihiku viimane lehekülge täis saab, tuleks võtta lahtiste lehtede vihikust lisaleht. Aga need lisalehed võivad ära kaduda.

0 vastukaja: