esmaspäev, juuni 10, 2013

Keeldusin vastamast

Tõlkisin raamatut. Eespool oli tõlge vast korras, sest olin seda mitu korda üle vaadanud, aga viimati tõlgitud osa mitte, sest alguses kippus mul kogu aeg lauseid vahele jääma. Mulle tuli külla peaminister. Ta ütles, et keegi oli öelnud, et mul läheb tõlkimise tähtajaga kiireks. Kui peaminister oli läinud, mõtlesin, et ütleja arvates tähendab tähtaeg vist seda, et raamat peab ilmunud olema, aga minu arvates, et tõlkimine lõpetatud.

*
Tõlkisin raamatut. Oli selgunud, et üks naine kirjutas sama autori kohta uurimistööd. Kui olin tõlgitava autori nime nimetanud, oli tema mees kohe ruumist välja läinud, et naisele helistada. Naise reaktsiooni peale lahutas mees abielu ja vallandas naise töölt, kuigi ülemus oli naine. Nüüd langes naine doktorantuurist välja ja mees sai sinna ise teemaga "Muistne vabadusvõitlus", kuigi seda teemat oli juba varem palju uuritud. Hakkasin minema inglise keele tundi. Klassi ukse taga kohtusin ühe poliitikuga. Ta ütles, et õpilaste teadmiste kontrollimise süsteemi täiustatakse. See võis tähendada, et edaspidi hakkan saama halvemaid hindeid. Õpilasi pidi ka kodus rohkem kontrollitama hakkama. Klassis vaatasin, kuhu istuda. See oli selline klass, kus osad pidid istuma diivani peal. Teised kordasid vihikutest seda, mida pidi täna jutustada oskama. Vaatasin oma vihikusse. Ma olin ka jutu valmis kirjutanud, aga mitte inglise, vaid eesti keeles. Õpetaja ütles, et vastama kutsub ta mind, sest mina solvasin poliitikut. Vastasin, et see ei ole tõsi, kui minu kohta nii öeldakse, siis mina vastama ei lähe. Võtsin õpetaja laua pealt hinnete märkmiku ja kõndisin sellega klassist välja. Aga kuna ma ei tahtnud õpetajaga igavesti tülis olla, viisin varsti märkmiku talle tagasi. Koju läksin koos Erikuga. Erik ütles, et sõnal ateism on erinevaid tähendusi, seda võib võtta usuliselt või sotsiaalselt. Vastasin, et minu jaoks on ateism usk, sest see on seotud veendumustega.

*
Joonistasin koos Klausiga. Klaus joonistas pooleli olevale pildile uue näo. Seejärel tegi ta ühe näo taha kaare, soovides, et selle kaare sisse joonistaks näo mina. Ütlesin, et seal ei mahu silmad õigele kõrgusele. Tegin nad kõrgemale. Öeldi, et kui silmad on tegelikust kõrgemal, siis on raskem aru saada, et see on nägu. Klaus oli varem valminud nägusid üle värvinud. Tänane pilt ei olnud nii hea kui eelmine. Joonistasin käte ja jalgade terava nurga all liigutusi. Maaja vaatas joonistamist pealt ja küsis midagi pildi kohta.

*
Sõitsin bussiga. Tahtsin sõita kesklinna. Aga märkasin, et buss jõuab juba vastassuunas sõites Pärmivabriku peatusesse. Olin kesklinna maha maganud.

0 vastukaja: