teisipäev, märts 17, 2020

Iseseisev töö

Läksin õppehoone suunas. Minuga sama teed läks Krister. Täna me omavahel palju ei rääkinud ja ei kõndinud päris kõrvuti. Mõtlesin, et nii raske on õigeks hetkeks tundi jõuda. Lõpuks oleks arvatavasti välja kukkunud, et Krister paneb kiirust juurde ja jõuab, mina jään hiljaks.

*
Oli talv, aga nüüd olid talved soojaks läinud ja sain talveajal väljas särgiväel kõndida. Kuna päiksepaiste kestus ei olnud samas pikenenud, püsis siiski oht, et ühel hetkel läheb taas külmaks ja külm võtab kasvama läinud taimed ära.

*
Olin doktorant. Vaatasin, et üks kaasüliõpilane oli küll vahepeal minust õppimises maha jäänud, aga magistriõppe lõpetanud enne kui mina. Kirjutasin doktoritööd Grenzsteini kohta, aga töö enam ei edenenud. Olin nii vähe materjali läbi vaadanud, et oli oodata, et kaitsmisel kukun läbi. Pidin vist ka neid Grenzsteini artikleid uuesti lugema, mille olin üks kord juba läbi vaadanud. See oli teine periood elus, kui loengutes käimine oli asendunud iseseisva tööga, mõlemal korral oli õppimine takerdunud.

*
Ajalehes oli avaldatud minu Euroopa Liidu suhtes kriitiline kiri, mille olin ajalehele saatnud. Tõnu ütles, et minu kiri on nii emotsionaalne. Selgitasin, et see on nooremana kirjutatud. Ma polnud saatnud lehele uut kirja, vaid olin võtnud vana teksti oma koduleheküljelt.

*
Lugesin Alviine vanadekodu päevikut. Ta kirjutas seal, et on vana 88-aastane naine. Ta lisas, et ta on elus eelistanud tundmatuid teid käia, mitte tagasi pöörduda. Sellise päeviku põhjal järeldasin, et ta oli tundnud vanadekodus koduigatsust.

0 vastukaja: