reede, oktoober 09, 2020

Kirjand minust

Tahtsin enne sauna Ustavi ukse tagant läbi käia, aga ei leidnud enam tema maja. Vaatasin, et Kristeri maja on küll teisel pool teed, aga Ustavi maja enam selle vastas ei ole. Kohtusin Kristeriga ja küsisin, kas Ustavi maja on ära lammutatud. Krister kinnitas, et on küll. Siis pidi Ustav olema teise kohta elama läinud. Ütlesin, et uues kohas võib olla rakse harjuda. Krister vaidles vastu, et tema on tavalises Türgi hotellis ööbinud. Kõndisin kitsastele vanalinna tänavatele. Kohtusin tänaval ühe inimesega, kellele rääkisin oma jutuajamisest Kristeriga.

*
Istusin keset tuba arvuti taga. Üks naine ütles, et kardinat ei ole vaja, seda ei ole vaja karta, et keegi aknast sisse näeb. Vaidlesin vastu, et kardinal on ka muu otstarve, kui arvutiga töötada, siis ei ole hea, kui ekraanil on peegeldus. Üks laps vaatas minu arvuti ekraani ja ütles, et tema peegeldust ei näe. Seletasin, et erineva pikkusega inimesed näevad erinevalt.

*
Mõtlesin, et noorel inimesel on isegi enesehinnanguga probleeme ja lisaks sellele on õpetajad mind niimoodi kritiseerinud, et võis tekkida tunne, et ma olen kasutu inimene. Aga nüüd sain teada, et Pille P. on kirjutanud minu kohta ingliskeelse kirjandi, kus ta mind kiidab. Ta tõi küll välja ka miinuseid, et kuigi minu kirjandid on head, on neis nii palju keelevigu, et alati ei saa ma viit. Mõtlesin, et Pille P. saab ise kogu aeg viisi ja siis ta ei tule selle peale, et suure vigade arvu korral võib saada ka veel halvema hinde kui neli. Minu kohta oli sõna võtnud mitu klassikaaslast. Osad minu vihikud olid vanast ajast kooli jäänud. Nüüd viisin need koju ja täiendasin nendega kodust vihikute kappi.

0 vastukaja: