kolmapäev, oktoober 07, 2020

Üllatav tulemus

Jõudsin Paidesse ja läksin seal ühte majja. Vastu tulevad poisid olid sugulased, aga me ei olnud hästi tuttavad. Nad ütlesid oma nimed ja mina ütlesin oma nime vastu. Varasemal korral olin kohtunud teiste noorte sugulastega. Valmistusime sauna minema. Istusime ühes toas, osad istusid trepil. Teised läksid kõrgemale trepiastmele ja ma läksin ka, et higistama hakata. Eemal üks naine rääkis, et ma olen nii viisakas, et ma ei ütle kunagi naistele tere. Mõtlesin, et ma neile ju ütlesin, kes esimesena teretasid.

*
Jõudsin koju. Vaatasin, et vannitoas kraan jookseb. Keerasin selle kinni. Läksin kööki küsima, kas kraan pidigi jooksma.

*
Sõitsime autoga. Üks naine juhtis. Ta ei osanud pidurdada. Ma ei hakanud teda õpetama, vaid ootasin, et bensiin otsa saaks. Kui olime neli päeva sõitnud ja just minu maja ette jõudnud, saigi bensiin otsa. Vastu tulnud ema küsis, kui kaua me sõitsime. Vastasin, et neli päeva.

*
Toimus rahvahääletus samasooliste abielude teemal. Kõik eelnevad uuringud olid näidanud, et samasooliste abielusid ei lubata, aga rahvahääletuse tulemus oli teistsugune. Mõlemad variandid said üle 40 protsendi hääli ja otsustati, et homoabielud on lubatud. Inimesed nähtavasti varem küsitlustele vastates olid varjanud, mida nad mõtlevad, aga salajasel hääletusel tahtsid korralagedust. Või hääletati nii sellepärast, et rahvahääletuse oli algatanud EKRE, aga suuremale osale inimestest see partei ei meeldinud. Nüüd ei teadnud, kas tehakse põhiseadusesse parandus, et abielu sõlmitakse kahe eri soost või samast soost inimese vahel. Võis ka olla, et rohkem enam midagi tegema ei hakata.

0 vastukaja: