reede, oktoober 30, 2020

Söökla lauad

Klassi listi oli tulnud kiri, et toimub üks üritus. Aga keegi peale kirja saatja polnud sinna läinud. Varem oli mindud, aga nüüd oldi juba üritustest tüdinud.

*
Läksin kooli sööklasse. Näitasin söögitalongi. See oli hakanud ära kuluma. Istusin tagumises saalis endast nooremate poiste lauda. Vaatasin, et teises lauas on mõnda toitu, mida siin lauas ei ole. Käisin sealt juurde võtmas. Teise laua poisid rääkisid minuga ebaviisakalt. Oma lauda tagasi istudes ütlesin, et teises lauas on tõsised poisid, kes üldse naljajuttu kuulda ei taha. Oma laua poisid ütlesid nüüd ka, et kes ikka kuulata tahab, kui mingi värdjas räägib. Kolmandates laudades oli kolmandaid toite ja käisin ka neid võtmas. Kui lõpuks söömise lõpetasin, oli palju aega edasi läinud. Läksin nõusid ära viima. Seejuures pidin astuma lähemale kahele klassiõele, keda ma praegu kartsin. Pandi parajasti lõputunnistuse hindeid välja. Mõtlesin, et lasen endale ühe aine kahe kirjutada ja keskendun sellele ainele järgmisel õppeaastal, kui muud asjad on tehtud. Olin jätnud koolimajja ühele üritusele tulemata, sest ei teadnud et see toimub. Õpetaja ütles, et ma oleks võinud seina pealt kuulutusi uurida.

*
Olin järve ääres. Nägin vee peal ühte looma. Haarasin fotoaparaadi, et teda pildistada. Siis nägin teist ja suuremat looma. Otsustasin pildistada hoopis teda. Aga fotoaparaat hakkas tõrkuma. Film oli nähtavasti teist korda täis saanud. Kui filmi välja võtsin, nägin, et filmilindi hoidmise plastmass-servalt on kild ära tulnud. Öeldi, et see on väga halb.

0 vastukaja: